Matematik

ligning med e^k

27. maj 2007 af omallycat (Slettet)
Hvordan løses ligningen: A(60)=1000*e^(-0,0011*t)+15 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af Lurch (Slettet)

A(60)=1000*e^(-0,0011*t)+15
A(60) - 15 =1000*e^(-0,0011*t)

Tag nu ln på begge side

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2007 af Esbenps

Hvis du mener, at du vil isolere t, så kunne du starte med at isolere e^(-0,0011*t) og så tage den naturlige logaritme på begge, hvilket vil ophæve e'et...

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

sæt t = 60..

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Der er ingen grund til, at isolere t, for den er jo kendt, jf. A(60).

Svar #5
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

når t er sat ligmed 60 hvad gør man så med det e der er midt i det hele? :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2007 af Esbenps

#3
Det kræver, at A er en funktion af t. Men OK, det kan være, at omallycat mente det på den måde. Så kaldes det vist bare ikke for en ligning, men en funktionsværdi...

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2007 af Esbenps

#5
e er jo sådan set bare et tal. Det findes på din lommeregner...

Svar #8
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

#6 hehe ja okay...my bad..

Svar #9
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

i næste opgave skal jeg isolere bestemme t så

A(t) =200 - så skal jeg sætte ligningen lig med 200 og løse den ik? men hvordan gøres dette ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. maj 2007 af The nørd (Slettet)

via solve på lommeregner :)

Svar #11
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

og solve ligger under hvilken tast?

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. maj 2007 af Esbenps

#10
Tror måske det ville være bedre at gøre det selv :-)

#9
Så gør du, som jeg skrev i starten. Isoler e^(-0.0011*t) og så tage ln på begge sider. Der gælder nemlig, at ln(e^x) = x*ln(e) = x.

Svar #13
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

så hvis man tager ln til e^x bliver der bare potensen tilbage? - vil os helst løse den selv så det er rart med lidt hjælp :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
27. maj 2007 af Esbenps

#13
Ja.


Svar #15
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

Lige sidste spørgsmål til denne her opgave :)

hvis jeg har at: b=20, A(10)=800 og A(70)=300 hvordan finder jeg så a0 og k når:

A(t)=A0^*e^(-k*t)+B ?

Svar #16
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

A(t)=A0*e^(-k*t)+B skulle der stå

Skriv et svar til: ligning med e^k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.