Matematik
Ændring af grænser i integralligning
28. maj 2007 af
Landiniou (Slettet)
Man skal bergenge følgende bestemte integral ved hjælp af stamfunktion.
Integralet (grænserne 2 -1) 3x+3/x^2+2x+2 dx
(vi sætter t = x^2+2x+2) og diferentiere denne så t'=dt/dx = 2x+2 <=> dx = 1/2x+2 *dt ... Jeg har fået at vide at grænserne skal ændres fra
x = 2 => t = 10
og
x= -1 => t = 1.... jeg kan bare ikke se hvordan man finder ud af det.
På forhånd tak, og undskyld forstyrrelsen :)
Integralet (grænserne 2 -1) 3x+3/x^2+2x+2 dx
(vi sætter t = x^2+2x+2) og diferentiere denne så t'=dt/dx = 2x+2 <=> dx = 1/2x+2 *dt ... Jeg har fået at vide at grænserne skal ændres fra
x = 2 => t = 10
og
x= -1 => t = 1.... jeg kan bare ikke se hvordan man finder ud af det.
På forhånd tak, og undskyld forstyrrelsen :)
Svar #1
28. maj 2007 af nadjaingemann (Slettet)
Det gør du ved at sætte 2 og -1 ind i t.
altså
2^2+2*2+2=10
altså
2^2+2*2+2=10
Skriv et svar til: Ændring af grænser i integralligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
