Matematik
Parallelle vektorer
28. maj 2007 af
Blondiiinen (Slettet)
Ved det er en let opgave, men er alligevel kommet i tvivl..
to vektorer i planen er givet:
a= (t+1, -2)
b= (3, t-4)
bestem de værdier af t, for hvilke a er parallel med b.
= (t+1)*(t-4)+(2*3)=0
det får jeg til 2/7,, tror det er helt forkert, ved ikke lige hvordan man så skal gøre, kan I hjælpe?
to vektorer i planen er givet:
a= (t+1, -2)
b= (3, t-4)
bestem de værdier af t, for hvilke a er parallel med b.
= (t+1)*(t-4)+(2*3)=0
det får jeg til 2/7,, tror det er helt forkert, ved ikke lige hvordan man så skal gøre, kan I hjælpe?
Svar #1
28. maj 2007 af Romulus (Slettet)
Determinanten skal være 0..
= (t+1)*(t-4)-(-2)*3 = 0
<=>
t^2-3t+2 = 0
Det er en ganske almindelig andengradsligning, løs den, og du finder de to mulige løsninger..
= (t+1)*(t-4)-(-2)*3 = 0
<=>
t^2-3t+2 = 0
Det er en ganske almindelig andengradsligning, løs den, og du finder de to mulige løsninger..
Svar #2
28. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
t^2-3t+2=0 bliver det til.
d=9-4*1*2 = 9-8 = 1
t = (3 +- 1)/2 = {2,1}
d=9-4*1*2 = 9-8 = 1
t = (3 +- 1)/2 = {2,1}
Skriv et svar til: Parallelle vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
