Matematik

kuglens tangentplan i P

29. maj 2007 af Jelly (Slettet)
I et koordinatsystem i rummet er givet to punkter
C(2 , ? 4 , 8) og P(5 , 0 , 20) .
Bestem en ligning for kuglens tangentplan i P.

Hvordan bestemmer man en ligning for kuglens tangentplan i P?

Håber på hjælp.


På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2007 af Pretsch (Slettet)

Du skal bestemme vektor CP, som så er normalvektor for tangentplanen, som indeholder punktet P.

Svar #2
29. maj 2007 af Jelly (Slettet)

vil det så sige:

CP = (3,4,12)

dermed er tangentplanen

3(x-5)+4(y-0)+12(z-20)

3x+4y+12z-255

korrekt?

et andet spørgsmål:

En funktion f er bestemt ved
x^2-4x+7
Bestem en forskrift for den stamfunktion F til f, for hvilken F(3) = 15.

Håber på respons!

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2007 af Cristiano (Slettet)

Du skal integrere f, så får du en stamfunktion, heri sætter du 3 ind. Du får så F(3) = 12, derved ved du, at konstanten i stamfunktionen er 3...


Svar #4
29. maj 2007 af Jelly (Slettet)

#3

Vil det sige

F(x)= (1/3)x^3-2x^2+7x

F(3)= 12

og derfor er konstanten 3 (da 15-12 =3) og dermed bliver forskriften:

F(x)= (1/3)x^3-2x^2+7x + 3

korrekt?

er #2 forresten korrekt?




Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2007 af Pretsch (Slettet)

#2

dermed er tangentplanen

3(x-5)+4(y-0)+12(z-20)

3x+4y+12z-255

Overstående er ikke en ligning for tangentplanen!

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2007 af Pretsch (Slettet)

og

se dette link for den anden opgave.. Jeg havde også selv problemer med den

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=354367

Svar #7
29. maj 2007 af Jelly (Slettet)

#5

Mener altså det er korrekt!

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2007 af mathon


#2

CP = (3,-4,12)

og planligningen dermed

3x - 4y + 12z - 255 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. maj 2007 af Pretsch (Slettet)

#7
ja tallene er korrekte men det er ikke en ligning.

Skriv et svar til: kuglens tangentplan i P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.