Matematik
rødder & faktorisering
29. maj 2007 af
susa (Slettet)
hej alle matematik eksperter..
sidder her og roder rundt med nogle faktoriserings opgaver
vil lige høre fra jer om jeg har løst eller kommet frem til det rigtige:
1)
f(x)= 4x^4 - 4x^3 - 49x^2 + 25x + 150
fandt frem til rødderne: x=-5/2 v x=-2 v x=5/2 v x=3
faktoriseres til: 4(x+(5/2))^2(x+2)(x-(5/2))(x-3)
2)
f(x)= 7x^2+5x-2
rødderne: x=-1 v x=0,020
faktoriseres til:
f(x)= 7(x-0,020)(x+1)
håber i kan hjælpe mig hvis de ikke er rigtige :)
på forhånd takkkkk..
sidder her og roder rundt med nogle faktoriserings opgaver
vil lige høre fra jer om jeg har løst eller kommet frem til det rigtige:
1)
f(x)= 4x^4 - 4x^3 - 49x^2 + 25x + 150
fandt frem til rødderne: x=-5/2 v x=-2 v x=5/2 v x=3
faktoriseres til: 4(x+(5/2))^2(x+2)(x-(5/2))(x-3)
2)
f(x)= 7x^2+5x-2
rødderne: x=-1 v x=0,020
faktoriseres til:
f(x)= 7(x-0,020)(x+1)
håber i kan hjælpe mig hvis de ikke er rigtige :)
på forhånd takkkkk..
Svar #1
29. maj 2007 af Anna(: (Slettet)
1) skal give 4(x+(5/2))(x+2)(x-(5/2))(x-3) <-- altså uden ^2 i midten. ellers rigtigt.
Skriv et svar til: rødder & faktorisering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
