Erhvervsret

Haster! Skal afl. senest i morgen kl.10:00!!!:0(

31. maj 2007 af Zara--- (Slettet)
Hej kan du hjælpe med:

Arkitekt Ahm arvede i 2005 en større sum penge, som satte ham i stand til at købe en ældre landbrugsejendom. Ahm kunne dermed realisere en gammel drøm om at etablere et kursuscenter med kurser inden for hans fag af lidt alternativ art.

Arven rakte imidlertid ikke til renovering og indretning af bygningerne til kursusvirksom-hed, og Ahm måtte derfor optage store lån med sikkerhed i bygningerne. Da kursisterne ikke strømmede til i tilstrækkeligt omfang, kom Ahm efterhånden i økonomiske vanske-ligheder. I marts 2006 havde Ahm hos Holms Bolig købt 20 dyre designstole. Stolene skulle bruges i undervisningslokalerne. Prisen for stolene var i alt 60.000 kr., som skulle betales i juli samme år. I august 2006 så Ahm sig imidlertid ikke i stand til at betale for stolene, hvilket han med beklagelse måtte meddele Holm. Den 13. august Holm kunne hente halvdelen af stolene (som endnu henstod ubrugte). Stolene blev hentet dagen efter, og Ahm’s gæld nedskrevet med 30.000 kr.

I et forsøg på at imødegå de stadigt stigende problemer lånte Ahm i begyndelsen af november 2006 60.000 kr. af sin fætter Fink, som havde tjent en hel del penge på en række økonomiske transaktioner, (der måske ikke helt tålte dagens lys). Som sikkerhed for lånet fik Fink pant dels i Ahm’s nogenlunde velholdte bil en BMV. Ahm kunne ikke undvære bilen i sit daglige arbejde. Fink fik i stedet tinglyst sin pantesikkerhed i bilen, dette skete i slutningen af november, 3 uger efter at lånet var blevet udbetalt til Ahm. Når tinglysningen først fandt sted på dette tidspunkt, skyldtes det at Finks havde meget travlt.

De økonomiske vanskeligheder accelererede i løbet af 2006, og den 10. januar 2007 så Ahm sig nødsaget til, i samråd med sin advokat Moms, at indgive anmeldelse til skifte-retten om betalingsstandsning. Advokat Moms blev af skifteretten beskikket som tilsyn.

I slutningen af januar 2007 fejede en voldsom storm hen over området. Stormen forår-sagede skade på adskillige bygninger, herunder også på taget af en af længerne på Ahm’s ejendom. Ahm kontaktede straks den lokale tømrermester Spæhr, som i løbet af et par dage fik udbedret skaderne. Regningen for Spæhr’s arbejde var på 24.000 kr., som Ahm betalte umiddelbart efter færdiggørelsen af arbejdet.

Ud over regningen på 24.000 kr. betalte Ahm to dage senere tømrermesteren 16.000 kr., som han skyldte for et tidligere af Spæhr udført arbejde, og som Ahm følte sig for-pligtiget til at betale, når nu Spæhr havde været så hurtig til at reparere taget.

Trods ihærdigt arbejde af advokat Moms og Ahm lykkedes det ikke under betalings-standsningen at finde en løsning med kreditorerne, og som konsekvens heraf indgav advokaten på vegne af Ahm begæring om konkurs den 22. marts 2007. Konkursdekret blev afsagt af skifteretten den 5. april 2007. Som kurator blev udpeget advokat Gran.
Efter at have gennemgået boets forhold fandt advokat Gran ikke at kunne anerkende
tilbageleveringen af stolene til Holm, pantsætningen af bilen til Fink samt de to betalin-ger til tømrermester Spæhr.


Der ønskes en begrundet redegørelse for, retstillingen om

a) Tilbageleveringen af de 10 stole til Holm?
b) Pantsætningen af bilen til fætter Fink?
d) Betaling af 24.000 kr. til tømrermester Spæhr?
e) Betaling af 16.000 kr. til tømrermester Spæhr?

Brugbart svar (2)

Svar #1
31. maj 2007 af TuLaMoRe (Slettet)

hvilket fag er det her i? ..og vil lige øre om jeg har forstået det rigtigt.. man skal redegøre for, hvorfor at de forskellige ting ikke kunne anerkendes som noget han skulle. hmm dvs: grunden til han ikke "behøvede" at tilbage levere de ting??

Svar #2
31. maj 2007 af Zara--- (Slettet)

Faget er Erhvervsret. Hmm ja det tror jeg da...altså retstillingen om de ting... Kan du hjælpe?

Brugbart svar (2)

Svar #3
31. maj 2007 af TuLaMoRe (Slettet)

er ked af at sige at jeg ikke har haft erhvervsret som fag.. så har i hvert fald ingen "korrekte" svar i ærmet.. desværre, ville ellers gerne hjælpe :/

Svar #4
31. maj 2007 af Zara--- (Slettet)

Tak fordi du prøver og giver dig tid!:0)sødt af dig!
Ok men kan du finde ud af bare det mindste indefor dette? Al input kan bruges lige nu!:0)

Brugbart svar (2)

Svar #5
31. maj 2007 af TuLaMoRe (Slettet)

så lidt :D hmm altså du kan bare ikke tage mine idéer for gode varer :) har absolut ingen idé om hvad man skal svare i det her fag jo..
hmm lad mig se..
ville nok i hvert fald sige at pantsætningen til fætteren er ret tvivlsom. hmm nej ved sq ikke hvad jeg ska svare :s håber du finder ud af noget.. Har du prøvet at søge på google?

Svar #6
01. juni 2007 af Zara--- (Slettet)

Mange tak for hjælpen alligevel Tulamore!;0)

Svar #7
01. juni 2007 af Zara--- (Slettet)

Mange tak for hjælpen alligevel Tulamore!;0)

Svar #8
01. juni 2007 af Zara--- (Slettet)

Andre der kan hjælpe??

Skriv et svar til: Haster! Skal afl. senest i morgen kl.10:00!!!:0(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.