Matematik
den rette linie
02. juni 2007 af
miaoellgaard (Slettet)
noget specielt man skal vægte i ekstra meget i en mundtlig eksamen på b-niveau, hvis man trækker "den rette linie"
selve eksamensspørgsmålet går i retningen af "den rette linie; ortogonale linjer, linjers skæring, vinkler mel, linjer"
selve eksamensspørgsmålet går i retningen af "den rette linie; ortogonale linjer, linjers skæring, vinkler mel, linjer"
Svar #1
02. juni 2007 af mathon
at
1) delta_y/delta_x er konstant
rise/run = a
2) a = tan(v), hvor v er hældningsvinklen med x-aksen
3) lodrette linjer har ingen hældningskoefficient (delta_x=0)
4) vandrette linjer har hældningskoefficient 0
5) for linjer, der hverken er lodrette eller vandrette,
gælder
y = a1x+b1 og y = a2x + b2
hvis de er parallelle <=> a2 = a1
hvis de er ortogonale <=> a2 = -1/a1
den sidse vinkel, w, mellem linjerne er bestemt ved
w = tan^(-1)(|(a2-a1)/(1+a1*a2)|)
punkt-hældningsformel: (y-yo) = a(x-xo)
to-punktsformel: (y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)
akseskæringsformel: x/u + y/v = 1
normalformel: ax + by + c = 0
kartesisk normalform: y = ax + b
Svar #3
02. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Den rette linier er karakteriseret ved, at den kan skrives:
(y-y0)/(x-x0) = a
ortogonale linier er karakteriseret ved at deres enhedsvektores (eller en linear kombination af disse linier) prikprodukt er 0, a/anumerisk prik b/bnumerisk = = 0
liniers skæring er karakteriseret ved, at de har et fælles punkt: (x,ax+b)
(y-y0)/(x-x0) = a
ortogonale linier er karakteriseret ved at deres enhedsvektores (eller en linear kombination af disse linier) prikprodukt er 0, a/anumerisk prik b/bnumerisk = = 0
liniers skæring er karakteriseret ved, at de har et fælles punkt: (x,ax+b)
Skriv et svar til: den rette linie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
