Matematik

trigonometri

02. juni 2007 af miaoellgaard (Slettet)
hej:)

er der nogle af jer der kan skrive et bevis for henholdsvis sinusrelationerne og cosinusrelationerne?

ville være en stor hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Har lige sendt dig et brev til din postkasse.

Svar #2
02. juni 2007 af miaoellgaard (Slettet)

den er ikke kommet:S

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

OK, sendig alligevel beviserne.

Svar #4
02. juni 2007 af miaoellgaard (Slettet)

jeg har ikke modtaget noget endnu. men håber da jeg får det:) kan ikke helt få overblik over det der står i bogen...:(

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Har sendt dig en mail, ellers står det her:
http://peecee.dk/?id=49840

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2007 af mathon

1) tegn en vilkårlig trekant

2) konstruer valgfrit to midtnormaler

3) med midtnormalernes skæringspunkt, D, som centrum og afstanden til en vilkårlig af trekantens vinkelspidser som radius, R, tegnes trekantens omskrevne cirkel

4) den mindste af buerne BC sættes til 2x°, den mindste af buerne AC sættes til 2y° og den mindste af buerne AB sættes til 2z°

5) ved betragtning af f.eks. trekant BDC og anvendelse af kordeformlen samt at vinkel D, der som centervinkel måles ved den bue, den spænder over fås:

a = 2R*sin(D/2) = 2R*sin(2x°/2) = 2R*sin(x°) = 2R*sin(A), da A er en periferivinkel, som måles ved det halve af den bue, den spænder over

a = 2R*sin(A)
eller

a/sin(A) = 2R

6) nøjagtig den samme bevisførelse gennemføres ved betragtning af trekanterne ADC og ADB

hvoraf

a/sin(A) = b/sin(B) =c/sin(C) 2R, der udtrykker,

at i en vilkårlig trekant ABC er forholdet mellem en vilkårlig side og sinus til den modstående vinkel konstant

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

To år siden lavede jeg et lille bevis for sinusrelationen. http://peecee.dk/?id=49875

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. juni 2007 af mathon


#7

synd med den "skæmmende" fejl sin(A)=b/h som skal være

sin(A) = h/b i et ellers farvemæssigt velillustreret og i alle måder veludført bevis!!!

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

#8.
Det har du sørme ret i; godt du så det. Heldigvis, er det kun første linje der er forkert, såvidt jeg kan se. Teksten/formuleringen er heller ikke hel god - præget af, at det var et par uger efter jeg startede i 1g. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. juni 2007 af mathon


a/sin(A) = b/sin(B) =c/sin(C) = 2R, der udtrykker

at i en vilkårlig trekant ABC er forholdet mellem en vilkårlig side og sinus til den modstående vinkel konstant lig med diameteren i trekantens omskrevne cirkel

Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.