Matematik
En simpel ligning
04. juni 2007 af
berivan23 (Slettet)
Hvordan løser men denne lign
jeg har et eksempel fra min bog som jeg ikke helt forstår..den siger at jeg skal løse denne ligning på følgende måde:
-2-4(-7+2*t)=4+3*t
-2+28-8*t=4+3*t
-11*t=-22
t=2
Men jeg forstår ikke denne udregning
-11*t=-22
hvordan kan det være det giver -11*t på venstre side og -22 på højere side..
er der ikke nogen der kan fortælle mig det, da jeg er helt lost..
på forhånd tak
jeg har et eksempel fra min bog som jeg ikke helt forstår..den siger at jeg skal løse denne ligning på følgende måde:
-2-4(-7+2*t)=4+3*t
-2+28-8*t=4+3*t
-11*t=-22
t=2
Men jeg forstår ikke denne udregning
-11*t=-22
hvordan kan det være det giver -11*t på venstre side og -22 på højere side..
er der ikke nogen der kan fortælle mig det, da jeg er helt lost..
på forhånd tak
Svar #1
04. juni 2007 af holretz (Slettet)
-2 -4*(-7+2*t)=4 + 3*t
-2 + 28 - 8*t =4 + 3*t Der ganges ind i parentesen
reducer...
26 - 8*t = 4 + 3* t
træk 26 fra på begge sider:
26 -26 - 8 *t = 4 - 26 + 3*t
- 8* t = - 22 + 3 * t
træk nu - 3 * t fra på begge sider:
- 8 * t - 3 * t = -22 + 3 * t - 3* t
-11 * t = - 22
o.s.v.
Problemet er at dit eksempel forsynder sig imod reglen om at være systematisk i opskrivningen af løsningen - jeg anbefaler på det kraftigste at du opskriver løsningen af ligningerne på den måde jeg har vist, indtil du er blevet fortrolig med ligningsløsning. Så kan du droppe mellemregningerne og skrive det på kort form.
-2 + 28 - 8*t =4 + 3*t Der ganges ind i parentesen
reducer...
26 - 8*t = 4 + 3* t
træk 26 fra på begge sider:
26 -26 - 8 *t = 4 - 26 + 3*t
- 8* t = - 22 + 3 * t
træk nu - 3 * t fra på begge sider:
- 8 * t - 3 * t = -22 + 3 * t - 3* t
-11 * t = - 22
o.s.v.
Problemet er at dit eksempel forsynder sig imod reglen om at være systematisk i opskrivningen af løsningen - jeg anbefaler på det kraftigste at du opskriver løsningen af ligningerne på den måde jeg har vist, indtil du er blevet fortrolig med ligningsløsning. Så kan du droppe mellemregningerne og skrive det på kort form.
Skriv et svar til: En simpel ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
