Matematik

Bevis for Logistisk Vækst?

06. juni 2007 af hackerjohn (Slettet)
Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med det? Nogen som har nogle gode notater?

y'=a*y*(M-y)

y=M/(1+c*e^(-a*M*x))

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2007 af holretz (Slettet)

Der har kørt en tråd herinde før, hvor det det er forklaret, jeg skal lige prøve og se om jeg kan finde den

Svar #2
06. juni 2007 af hackerjohn (Slettet)

okaye.. jeg kunne nemlig ikke finde nogen deværre

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2007 af holretz (Slettet)

her er et udmærket sted: http://www.matlex.dk/difflign.html

Svar #4
06. juni 2007 af hackerjohn (Slettet)

Hmm.. det er bar lige det, at det er

y' = y(b – ay) og ikke y'=a*y*(M-y) ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2007 af holretz (Slettet)

umiddelbart ser den anderledes ud, men hvis du ganger a ind i parentesen, så kan du se at det er det samme...

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2007 af holretz (Slettet)

altså:

y' = y*(a*M-a*y) = y*(b-a*y)

Svar #7
06. juni 2007 af hackerjohn (Slettet)

så M = b/a ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. juni 2007 af holretz (Slettet)

det nummer han laver med at dele brøken, det skal du ikke fortabe dig i. Det er noget man kan gøre, hvis man kender teknikken. Under alle omstændigheder kan du eftervise at de to udtryk er ens om nødvendigt.
Metoden hedder brøkekspansion, fordi du opsplitter en brøk i andre brøker.

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. juni 2007 af holretz (Slettet)

ja, M=b/a...

Svar #10
06. juni 2007 af hackerjohn (Slettet)

hmm dette har vi desværre ikke lært ...

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. juni 2007 af holretz (Slettet)

Du behøver jo heller ikke at kunne bevise alle detaljer..brøkekspansionen er bare et godt trick: og du kan altid vise at den oprindelige og de ekspanderede brøker stemmer overens..

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. juni 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=50780

Brugbart svar (0)

Svar #13
06. juni 2007 af mathon


korrektion til #12
http://www.peecee.dk/index.php?id=50790

Skriv et svar til: Bevis for Logistisk Vækst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.