Matematik
Beviset for spredning i kontinuert fordeling
06. juni 2007 af
hackerjohn (Slettet)
Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne?
Vi har fået opgivet denne, selvom vi ikke har lavet denne. Og den står kun som en øvelse i vores bog, så derfor ikke udregnet.
vi ved:
uendelig
V(X) = S (x-E(X))^2* f(x) , Spredningen = Kvadratrod(V(X))
- uendelig
og nu skal vi bevise at
spredning(Y) = a * spredning(X)
Nogen der kan hjælpe mig?
Vi har fået opgivet denne, selvom vi ikke har lavet denne. Og den står kun som en øvelse i vores bog, så derfor ikke udregnet.
vi ved:
uendelig
V(X) = S (x-E(X))^2* f(x) , Spredningen = Kvadratrod(V(X))
- uendelig
og nu skal vi bevise at
spredning(Y) = a * spredning(X)
Nogen der kan hjælpe mig?
Svar #4
06. juni 2007 af hackerjohn (Slettet)
jeg kan desværre ikke få sådanne en statestik-bog, så hvis du kan hjælpe med at bevise den for mig, ville jeg bliver glad....
Svar #5
06. juni 2007 af Madsst (Slettet)
Til at starte med skal du huske at for forventningen gælder at:
E(aX+b) = aE(X)+b
Var(Y)= E((Y-E(Y)^2) = E(((aX+b-(aE(X)+b))^2)
=E((aX-aE(X))^2 = E(a(X-E(X))^2 = a^2 E(X-E(X))^2
= a^2 Var(X)
std(Y)=sqrt( Var(Y) ) = a Var (X)
E(aX+b) = aE(X)+b
Var(Y)= E((Y-E(Y)^2) = E(((aX+b-(aE(X)+b))^2)
=E((aX-aE(X))^2 = E(a(X-E(X))^2 = a^2 E(X-E(X))^2
= a^2 Var(X)
std(Y)=sqrt( Var(Y) ) = a Var (X)
Skriv et svar til: Beviset for spredning i kontinuert fordeling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
