Matematik

bevis: tangentens ligning

07. juni 2007 af hamlet (Slettet)
Hej, er der nogen der kan opskrive et bevis for tangents ligning.
Jeg kan nemlig ikke rigtig se det for mig som bevis.
Ville være en kæmpe hjælp.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Du kan vel lave beviset ud fra en lige linjes ligning y=ax+b

Du har
y=ax+b
<=>
b=y-ax


y=f(x0)+f'(x0)(x-x0)
gang ud
y=f*(x0)*0+f(x0)-f'(x0)*x0

ovenover står der
y=ax+b

Ved ikke helt om du kan følge mig, men bare husk på, at f'(x0)=a, og (x0,f(x0))=(x,y)

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#1 Der skulle stå
y=f*(x0)*0+f(x0)-f'(x0)*x0 --> y=f'(x0)*x0+f(x0)-f'(x0)*x0

Svar #3
07. juni 2007 af hamlet (Slettet)

jeg er ikke helt med nej...ser meget avanceret ud.
Altså det er et bevis for tangents ligning til en cirkel, jeg skal have fat i. Er der ikke en lettere måde?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#3 Hvordan ser den ud? Altså ligningen?

Svar #5
07. juni 2007 af hamlet (Slettet)

man sætter ind i a(x-x0)+y0 og får t:y=ax+b
Skulle bare have opskrevet et bevis for dette... Altså jeg har centrum og et punkt p på cirkelperiferien, hvor tangenten går igennem. Hældningen for tangenten finder jeg så ved
at * ar = -1
Ved du hvordan man ville kunne opskrive et bevis for dette...

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Jeg må melde pas på dit spørgsmål, tror ikke helt, at jeg forstår det^^ Men
a(x-x0)+y0
er det samme som
y=f(x0)+f'(x0)(x-x0)
Det er bare skrevet på en anden måde.

Svar #7
07. juni 2007 af hamlet (Slettet)

ok..helt i orden:) men ellers tusind tak for hjælpen:)

Skriv et svar til: bevis: tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.