Matematik

Fejl i mat bevis? Areal & integral

07. juni 2007 af wills0n (Slettet)
Hey derude, jeg sidder lige og er igang med at læse op til mat og finder noget som jeg ikke synes giver nogen mening.

På side 2 i det vedhæftede bevis forudsætter man at funktionen f er voksende og h > 0. (2)-parentesen

Mit spørgsmål er så, hvor i al verden kommer lighedstegnet fra i dobbeltuligheden? For hvis det er forudsat at f er voksende i intervallet omkring x så og det netop forudsættes at h > 0, så kan oversummen da aldrig være lig undersummen eller arealet dA ?

så vidt jeg selv tænker må man dele beviset på i h > 0, h <0 og h =0 for hhv. f voksende og f aftagende i det pågældende interval [x_0 ; x_0 + h]? eller hva'?

http://img511.imageshack.us/img511/6303/matla1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

linket helt ulæseligt, på min skærm er bogstaverne ikke større end knappenålshoveder

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2007 af holretz (Slettet)

fjern lighedstegnet hvis det generer dig, og beviset er stadigt lige så godt....

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2007 af Duffy

Hvis lighedstegnet gælder er h=0.

For h=0 kigger man ikke på to forskellige arealer.

Lighedstegnet er tænkt som forskellen mellem at f er voksende eller f er strengt voksende.

Skriv et svar til: Fejl i mat bevis? Areal & integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.