Fysik

Kvantefysik - 24 timers eksamen i dag :)

12. juni 2007 af jvj88 (Slettet)
Med udgangspunkt i atomers emission af lys skal du gøre rede for opfattelsen af lys som partikler (lysets partikelnatur)
Du skal omtale interferensforsøg med lys og opfattelsen af lys som bølger
Du skal gøre rede for den opfattelse af verden, der ligger i kvantefysikken.

Specielt spørgsmål 1 giver mig nogle problemer. Kunne være fedt med lidt hjælp.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2007 af mathon


lysets partikelnatur:

1) Planck's strålingslov for hulrumsstrålingen førte til den opfattelse, at lys IKKE kan vekselvirke med stof i form af en kontinuert energiudveksling, men kun i form af endelig, udelelige energiportioner. De kaldes LYSKVANTER eller FOTONER. Det afgørende bevis på, at denne fortolkning er korrekt skyldes EINSTEIN, som i 1905 analyserede den såkaldte FOTOELEKTRISKE EFFEKT.

Niels Bohrs beskrivelse af energiforholdene i brintatomet:

E_n = -(R*h*c)/n^2

hvor
E_n er energien med elektronen i n'te tilstand
R er Rydbergkonstanten
h er Planck's konstant
c er lysets hastighed
n er enertitilstandens nummer

E_n = -(R*h*c) = -13,6 eV


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2007 af mathon


n er enertitilstandens nummer --> n er energitilstandens nummer

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2007 af mathon


E_1 = -(R*h*c) = -13,6 eV

Svar #4
12. juni 2007 af jvj88 (Slettet)

hvis du har tid, må du da meget gerne hjælpe mig med de andre spørgsmål.. og til spørgsmål 1, som jeg stadig ik helt forstår. Når atomer "emissionerer" altså udsender fotoner, forstår jeg stadig ikke din forklaring, hvorfor det netop er partikler. Det må komme udfra regnestykket, men så behøver jeg en mere "forståelig" gennemgang af ligningen.. :)

Svar #5
12. juni 2007 af jvj88 (Slettet)

Eller måske mere nøjagtig udlægning af det.. jeg fatter stadig ikke en skid af det.. For mig giver det absolut ingen mening, kvantefysik altså.. Kunne være dejligt med en dybdegående gennemgang af spørgsmålene, eller i hvert fald 1'ern..

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=51865

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2007 af peter lind

Hvis du lader elektromagnetiske stråler gå gennem en dobbeltspalte med tilstrækkelig lav intensitet og dereftetlader dem ramme en fotografisk plade, vil du se at der kommer punktvise pletter svarende til at kun en foton har ramt. Hvis forsøget fortsætter i tilstrækkelig lang tid, vil du se pletterne samle sig til det sædvanlige inteferensmønster.

Skriv et svar til: Kvantefysik - 24 timers eksamen i dag :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.