Matematik
Hjælp til løsning af 2.grads ligning
14. juni 2007 af
Chosimba (Slettet)
1)Er der nogle der kan forklare mig hvad det er der sker i linie 6, hvordan kommer -4ac frem og hvordan bliver det 4a^2?
Og er der ellers andre forklaringer du/I gerne vil fortælle om ang. denne ligning, er i mere end velkomne, jeg synes den er kompliceret! :S
Hvis der er nogle der har lyst til at lave en udførlig beskrivelse af hvad der sker i hver linie, er i mere end velkomne til at maile mig på [email protected] - jeg skulle gerne bruge svaret på mandag inden kl. 11 :o) TAK!
1) ax^2+bx+c = o
2) x^2+b/a*x+c/a = 0
3) x^2+b/a*x = -c/a
4) (x+b/2a)^2-(b/2a)^2 = -c/a
5) (x+b/2a)^2 = -c/a + (b/2a)^2
6) (x-b/2a)^2 = b^2 -4ac/4a^2
7) x+b/2a = +/- kvadratrod af b^2-4ac/ kvadratrod af 4a^2
8) x = +/- kvadratrod af b^2 - 4ac/4a^2 - b/2a
9) x = +/- kvadratrod af b^2 - 4ac/2a - b/2a
10) x = -b+/- kvadratrod af b^2 - 4ac/ 2a
Og er der ellers andre forklaringer du/I gerne vil fortælle om ang. denne ligning, er i mere end velkomne, jeg synes den er kompliceret! :S
Hvis der er nogle der har lyst til at lave en udførlig beskrivelse af hvad der sker i hver linie, er i mere end velkomne til at maile mig på [email protected] - jeg skulle gerne bruge svaret på mandag inden kl. 11 :o) TAK!
1) ax^2+bx+c = o
2) x^2+b/a*x+c/a = 0
3) x^2+b/a*x = -c/a
4) (x+b/2a)^2-(b/2a)^2 = -c/a
5) (x+b/2a)^2 = -c/a + (b/2a)^2
6) (x-b/2a)^2 = b^2 -4ac/4a^2
7) x+b/2a = +/- kvadratrod af b^2-4ac/ kvadratrod af 4a^2
8) x = +/- kvadratrod af b^2 - 4ac/4a^2 - b/2a
9) x = +/- kvadratrod af b^2 - 4ac/2a - b/2a
10) x = -b+/- kvadratrod af b^2 - 4ac/ 2a
Svar #1
14. juni 2007 af holretz (Slettet)
Pas på med parenteserne:
(x+b/2a)^2 = -c/a + (b/2a)^2
<=>
(x+b/2a)^2 = -c/a + (b^2) / (4a^2)
<=>
(x+b/2a)^2 = -4*ac/(4a^2) + (b^2)/(4a^2)
<=> (x+b/2a)^2 = (-4*ac + b^2) / (4a^2)
så tager du kvadratroden på begge sider..
(x+b/2a)^2 = -c/a + (b/2a)^2
<=>
(x+b/2a)^2 = -c/a + (b^2) / (4a^2)
<=>
(x+b/2a)^2 = -4*ac/(4a^2) + (b^2)/(4a^2)
<=> (x+b/2a)^2 = (-4*ac + b^2) / (4a^2)
så tager du kvadratroden på begge sider..
Skriv et svar til: Hjælp til løsning af 2.grads ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
