Matematik
Mat b - delta y
18. juni 2007 af
nubsedasse (Slettet)
x + 1
f(x)= -------
x - 3
Vis vha. delta y at f er kontinuert i 5
Gør rede for, at f er kontinuert.
f(x)= -------
x - 3
Vis vha. delta y at f er kontinuert i 5
Gør rede for, at f er kontinuert.
Svar #1
18. juni 2007 af nubsedasse (Slettet)
f(x)= (x+1)/(x-3)
Vis vha. delta y, at f er kontinuert i 5
Gør rede for, at f er kontinuert.
Vis vha. delta y, at f er kontinuert i 5
Gør rede for, at f er kontinuert.
Svar #3
18. juni 2007 af peter lind
Du skal udregne delta y = f(x+delta x) -f(x) og vise at du kan gøre den numeriske værdi af delta y vilkårlig lille ved at vælge delta x passende lille.
Svar #4
18. juni 2007 af nubsedasse (Slettet)
Umiddelbart kan jeg ikke bare lade vælge at delta y skal være numerisk.
Jeg regner med problemet er at ligningen f(x)=(x+1)/(x-3) skal reduceres ved at forlænge, gange "noget" på og dividere noget andet væk, eller noget i den dur.
Men du mener jeg bør sige ((x+h)+1)/((x+h)-3) - (x+1)/(x-3) ?
Prøver jeg lige...
Jeg regner med problemet er at ligningen f(x)=(x+1)/(x-3) skal reduceres ved at forlænge, gange "noget" på og dividere noget andet væk, eller noget i den dur.
Men du mener jeg bør sige ((x+h)+1)/((x+h)-3) - (x+1)/(x-3) ?
Prøver jeg lige...
Skriv et svar til: Mat b - delta y
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
