Fysik
Bæredygtigudvikling: dynamisk ligevægt, klimamodel, jordens temp
18. juni 2007 af
vans (Slettet)
hej
i hæftet "bæredygtig udvikling" version 1, s. 16
http://www.matnatverdensklasse.dk/uv-mat/nat-alle/baerdyg1.pdf
beskrives modellen med drivhuseffektens betydning for temperaturen, og ifølge modellen indgår der tre dynamiske ligevægte, hvor der selv står at man skal hvilke pile der illustrerer dette.
ville høre om der evt. kan hjælpe mig med svar på dette, da vi har stor uenighed om d. 3. ligevægt.
jeg ville mene at den var (ved atmosfæren):
varme atmosfæren fra jorden, der absorberes af atmosfæren = varmestråling fra atmosfæren, der absorberes af jorden + varmeudstrålingen til verdensrummet
min lærer siger imidlertidigt at det er :
varmestråling fra atmosfæren, der absorberes af jorden = varmeudstrålingen til verdensrummet
hvilket jeg virkelig ikke forstår, hvorfor dette er en dynamisk ligevægt.
det kunne være virkelig en stor hjælp hvis dette kunne forklares, da de er eksamesstof til her i morgen /overmorgen.
i hæftet "bæredygtig udvikling" version 1, s. 16
http://www.matnatverdensklasse.dk/uv-mat/nat-alle/baerdyg1.pdf
beskrives modellen med drivhuseffektens betydning for temperaturen, og ifølge modellen indgår der tre dynamiske ligevægte, hvor der selv står at man skal hvilke pile der illustrerer dette.
ville høre om der evt. kan hjælpe mig med svar på dette, da vi har stor uenighed om d. 3. ligevægt.
jeg ville mene at den var (ved atmosfæren):
varme atmosfæren fra jorden, der absorberes af atmosfæren = varmestråling fra atmosfæren, der absorberes af jorden + varmeudstrålingen til verdensrummet
min lærer siger imidlertidigt at det er :
varmestråling fra atmosfæren, der absorberes af jorden = varmeudstrålingen til verdensrummet
hvilket jeg virkelig ikke forstår, hvorfor dette er en dynamisk ligevægt.
det kunne være virkelig en stor hjælp hvis dette kunne forklares, da de er eksamesstof til her i morgen /overmorgen.
Svar #1
19. juni 2007 af peter lind
Der står nu også at det er en model UDEN atmosfære. I ligevægt må jorden afgive lige meget energi, som den modtager. Det er simpelthen definitionen på at der ligevægt. Uden atmosfære afgiver jorden kun energi til omgivelserne via varmestråling.
Svar #2
19. juni 2007 af peter lind
Jeg var vist lidt hurtigt. Der underforstås så vidt jeg kan se at atmosfæren uden drivhusgasser ikke ændrer på udstrålingen. Dette vil nok i praksis sige ingen atmosfære.
Skriv et svar til: Bæredygtigudvikling: dynamisk ligevægt, klimamodel, jordens temp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
