Matematik
Potens vækst
19. juni 2007 af
logind (Slettet)
Hej
Hvilken betydning har a for grafens udseende (og for funktionsværdierne) i en potensfunktion f(x)=b*x^a ??
Hvilken betydning har a for grafens udseende (og for funktionsværdierne) i en potensfunktion f(x)=b*x^a ??
Svar #1
19. juni 2007 af nubsedasse (Slettet)
a<0 Funktionerne er aftagende og har akserne som asymptoter
a=0 Funktionen f(x)=x^0=1 (en konstant)
0<a<1 Funktionerne er voksende, men væksthastigheden er aftagende
a=1 Funktionen f(x)=x^1=x er lineær og voksende
a>1 Funktionerne er voksende og væksthastigheden er voksende
det står i øvrigt i lærebogen Mat 2B side 128 (Systime - Carstensen, Frandsen)
a=0 Funktionen f(x)=x^0=1 (en konstant)
0<a<1 Funktionerne er voksende, men væksthastigheden er aftagende
a=1 Funktionen f(x)=x^1=x er lineær og voksende
a>1 Funktionerne er voksende og væksthastigheden er voksende
det står i øvrigt i lærebogen Mat 2B side 128 (Systime - Carstensen, Frandsen)
Skriv et svar til: Potens vækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
