Matematik

logaritmisk papir

20. juni 2007 af gonga (Slettet)
hej

hvordan bruges logaritmisk papir? altså ved godt at det er til at se om en funktion er eksponentel.

Men kan ikke huske hvad det er for nogle tal man sætter op af y-aksen, hvordan er reglerne for det, både for enkelt og dobbeltlogaritmisk papir?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2007 af Duffy

Søg i forummet. Der er skevet stolpe op og stolpe ned om dette emne...

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2007 af Duffy

Søg i forummet. Der er skrevet stolpe op og stolpe ned om dette emne...

Svar #3
20. juni 2007 af gonga (Slettet)

ja jeg ved det godt, men kan ikke finde svar på lige netop det?!

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2007 af mathon


Eksponentiel udvikling:

y = b*a^x, hvor a og b er konstanter

log(y) = log(a)*x + log(b)

Y = alfa*X + beta

log(y) er logaritmen til den afhængig variable X = x er den ækvidistante uafhænig variable

i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem afsættes x ud af den ækvidistante x-akse og y op ad den 10-talslogaritmiske lodrette akse. Grafen for Y = alfa*X + beta er en ret linje.


potensiel udvikling:

y = b*x^a, hvor a og b er konstanter

log(y) = a*log(x) + log(b)

log(x) er logaritmen til den uafhængig variable
log(y) er logaritmen til den afhængig variable

i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem afsættes log(x) ud ad den vandrette 10-talslogaritmiske log(x)-akse og log(y) op ad den lodrette 10-talslogaritmiske akse. Grafen for Y = a*X + beta er en ret linje.

Svar #5
20. juni 2007 af gonga (Slettet)

Hmm.. forstår jeg ik så meget af, det jeg er i tvivl om er hvor mange nuller man skal sætte efter tallet der allerede står op af y-aksen... Er det forskelligt efter hvilke tal man har eller hvordan afgøre man det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. juni 2007 af mathon


..."forskelligt efter hvilke tal man har"...

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. juni 2007 af Stenalto (Slettet)

Dekader hvor x 10

Skriv et svar til: logaritmisk papir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.