Matematik
Funktion
28. april 2004 af
TDP (Slettet)
Er der nogen der kan forklare mig hvad jeg skal gøre i den her opgave, forstår den nemlig ikke..?
Line indsætter 3000 kr. på en konto, der forrentes sådan:
1. år: 7,9 %
2. år: 8,1 %
3. år: 5,2 %
4. år: 9,7 %
Hvor meget har Line til rådighed efter det 4. år ?
Hvad har den gennemsnitlige årlige rente gennem de 4 år været?
Ville slutkapitalen have været den samme, hvis rækkefølgen af rentesatserne hvade været den modsatte ?
Line indsætter 3000 kr. på en konto, der forrentes sådan:
1. år: 7,9 %
2. år: 8,1 %
3. år: 5,2 %
4. år: 9,7 %
Hvor meget har Line til rådighed efter det 4. år ?
Hvad har den gennemsnitlige årlige rente gennem de 4 år været?
Ville slutkapitalen have været den samme, hvis rækkefølgen af rentesatserne hvade været den modsatte ?
Svar #1
28. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
a) ((((3000*1,079)*1,081)*1,052)*1,097)
b) Gennemsnitlig rente = ((1,079*1,081*1,052*1,097)-1)*100%
c) Nej
b) Gennemsnitlig rente = ((1,079*1,081*1,052*1,097)-1)*100%
c) Nej
Svar #2
28. april 2004 af Mads^^ (Slettet)
Det er nok meget smart lige at illustrere det sidste spørsmål med et eksempel... ;-)
Svar #5
28. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
Vi har i forvejen 100% af beløet og får yderligere 7,9% i rente, dvs. 107,9% af beløbet.
107,9% = 1,079
107,9% = 1,079
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
