Matematik

gør rede for forskriften for en lineær funktion og for betydningen af konstanterne a og b.

22. juni 2007 af kp89 (Slettet)
gør rede for forskriften for en lineær funktion og for betydningen af konstanterne a og b.

hvad ville i gøre her? har selv gjort sådan:

Forskrift: f(x) = ax+b

a: hældningskoefficienten
b: skæringspunktet med y aksen

men er i tvivl om der er mere jeg skal have med:S

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2007 af ysubhi (Slettet)

det er nok en god idé at vise nogen beregninger

f(x)=0<=>ax+b=0<=>x=-b/a
altså skæringspunkt med x-aksen i (-b/a;0)

f(0)=b, altså skæringspunkt med y-aksen i (0;b)

f(x)=ax+b => f'(x)=a
altså hældningskoefficient a, og hældningen er konstant, idet f'(x) (Dvs. a) er en konst.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2007 af mathon


1) delta_y/delta_x er konstant

rise/run = a

2) a = tan(v), hvor v er hældningsvinklen med x-aksen

3) lodrette linjer har ingen hældningskoefficient (delta_x=0)

4) vandrette linjer har hældningskoefficient 0

5) for linjer, der hverken er lodrette eller vandrette,
gælder

y = a1x+b1 og y = a2x + b2

hvis de er parallelle <=> a2 = a1

hvis de er ortogonale <=> a2 = -1/a1

den spidse vinkel, w, mellem linjerne er bestemt ved

w = tan^(-1)(|(a2-a1)/(1+a1*a2)|)


punkt-hældningsformel: (y-yo) = a(x-xo)

to-punktsformel: (y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)

akseskæringsformel: x/u + y/v = 1

normalformel: Ax + By + C = 0

kartesisk normalform: y = ax + b

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2007 af Jea1989 (Slettet)

Hej KP ! Ved at gøre dig klar til matematik med Ebbe-manden??

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2007 af mathon


y = ax + b omskrevet til akseskæringsform:

-ax + y = b ... du dividerer med b

(-a/b)x + y/b = 1 ... eller

x/(-b/a) + y/b = 1

skæring med x-aksen dvs. y=0
x = -b/a, da tæller og nævner er lige store, når brøken er lig med 1

skæring med y-aksen dvs. x=0
y = b, da tæller og nævner er lige store, når brøken er lig med 1

Skriv et svar til: gør rede for forskriften for en lineær funktion og for betydningen af konstanterne a og b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.