Matematik
Funktion
29. april 2004 af
TDP (Slettet)
Hej er der nogen der kan forklare hvad jeg skal i denne opgave...?
I 1996 regner man med. at der var ca. 60 mill. ægyptere, og at befolkningen blev forøget med 1 mill. hver 10. måned.
Hvilken årlig vækstrate svarer det til ?
I 1996 regner man med. at der var ca. 60 mill. ægyptere, og at befolkningen blev forøget med 1 mill. hver 10. måned.
Hvilken årlig vækstrate svarer det til ?
Svar #1
30. april 2004 af hippo (Slettet)
Du sætter
k0=60 mio.
kn=61 mio.
n=10 mdr.
61=60*(1+rmdr)^n
rmdr=0.1654% som månedlig vækstrate
rår=((1+rmdr)^12-1)*100%
rår=2.0033% som årlig vækstrate
Hippo hilsner
k0=60 mio.
kn=61 mio.
n=10 mdr.
61=60*(1+rmdr)^n
rmdr=0.1654% som månedlig vækstrate
rår=((1+rmdr)^12-1)*100%
rår=2.0033% som årlig vækstrate
Hippo hilsner
Svar #2
30. april 2004 af /quillity (Slettet)
problemo: udviklingen er da ikke eksponentiel? Det lægges en defineret værditil hvert år. Var den eksponentiel skulle der være samme PROCENTUELLE stigning pr. år.
Det giver ingen mening at snakke om vækstrate, men jeg kan give dig værdien i f(12)
f(0)=60.000.000
f(10)=61.000.000
f(x)=(1.000.000/10)*x+60.000.000
f(12)=(1.000.000/10)*12+60.000.000 =61.200.000
Det giver ingen mening at snakke om vækstrate, men jeg kan give dig værdien i f(12)
f(0)=60.000.000
f(10)=61.000.000
f(x)=(1.000.000/10)*x+60.000.000
f(12)=(1.000.000/10)*12+60.000.000 =61.200.000
Svar #3
01. maj 2004 af Dominik Hasek (Slettet)
Hvad er det for noget vrøvl!? hippe har helt ret; den årlige vækstrate er på 2,0%
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
