Fysik

fart til m/s

22. juni 2007 af thelife (Slettet)
hej

der står i min opg at

et fly på 450 ton flyver 900 km/t

a. omregn flyets fart til m/s

er det sådan
900km/t : 3600 s=0,25 m/s

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2007 af Blablabla212312 (Slettet)

900*1,6 = 1440

Svar #2
22. juni 2007 af thelife (Slettet)

hvorfor 1,6 det forstår jeg ikkke

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Det er for at du skal lære at bruge enheder, sådan:

900000 m/h * 1 h/60 min * 1 min/60 sek = 250 m/sek

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

for en anden gangs skyld, så brug:
36 km/h = 10 m/sek

Svar #5
22. juni 2007 af thelife (Slettet)

der står også i min bog

opg b

beregn flyets kinetiske energi

er det spdan her
1/2*m*v^2

0,5* 1440J^2 * 450ton = 466560000 J

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Nej.

Hvor får du 1440J fra?

E_kin = ½ * m * v^2

E_kin = ½ * 450t * (900km/t)^2

Svar #7
22. juni 2007 af thelife (Slettet)

ok mange tak undskyld jeg spørger så meghet

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#5
den kinetiske energi(bevægelsesenergien) er
1/2*m*v^2 som du også skriver, men vi skal have de rette enheder på, og her bruger man det internationale system MKS, der står for meter,kilogram og sekund. At man så kan lave det om, efter at man har foretaget udregningene, det er en anden sag, men pædagogisk er det rigtigt at bruge det, man skal. I øvrigt synes jeg, at der er for få, der tænker på den pædagogiske side af undervisningen herinde.

Så vi får:
1/2*450000*kg*250*m/s = ?

Det regner du selv ud, angiver den rigtige enhed, og så kan du lave det om til en mere bekvem enhed bagefter, hvis du føler trang til det.

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

#8.
Så hellere bevare ton og få det ud i MJ end at have det ud i J med 11 cifre.

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

du behøver ikke de 11 ciffre, du kan bruge potenser af 10.

Skriv et svar til: fart til m/s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.