Fysik

tryk - fakir på søm

23. juni 2007 af DeutscherDäne (Slettet)
opgaven lyder:

"vurder trykket af et søm på fakiren. Antag at der er 600 søm, og at overfladearealet af et søm er 1 mm^2. Fakiren vejer 60 kg."

Jeg skal bruge denne formel:

p = F/A, hvor p er trykket i pascal, F er tyngdekraftens påvirkning på fakiren og A er arealet, hvorpå han ligger.

Jeg finder først F:

60 kg * 9.82 N/kg = 589,2 N

Jeg finder nu A (jeg antager, at fakiren ligger på alle sømmene, men jeg skal stadig kun finde trykket fra ét af alle disse søm)

600*1 mm^2 = 600*(10^-4*m)^2 = 0.000006 m^2


Jeg indsætter nu i værdierne for F og A i formlen

589,2 N/0.000006 m^2 = 9,82*10^7 N/m^2
= 9,82*MN/m^2 = 9,82 MPa


_____________________________

Er mine beregninger rigtige? er 9,82 mega Pacal trykket på ét søm af de 600? Jeg synes, det er alt, alt for meget :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal sikkert bare opgive trykket pr. kvadratmilimeter (altså pr. søm), som du har skrevet:

(60kg*9.82m/s^2)/600 mm^2 = 0,982 Newton/mm^2

Så lyder det ikke så voldsomt, ellers kan jeg ikke finde fejl i dine beregninger

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Her er lige en opgave du kan spekulere lidt over, så kan vi sammenligne med din fakir:
Når foderbilen kommer til mig, har den 65 tons foder i lasten, den vejer selv 15 tons, og den hviler på 4 hjul, der er så hårdt pumpede, at hvert hjul har kontakt med vejen på 100 kvadratmillimeter. Hvor stor er trykke pr. kvadratmillimeter?

Tænk for eksempel på en kraftig kvinde, der går i sko med høje spidse hæle, hende plejer jeg at stikke et par sutter, så hun ikke ødelægger mit tæppe

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2007 af mathon


...589,2 N/0.000006 m^2 = 9,82*10^7 N/m^2
= 9,82*MN/m^2 = 9,82 MPa ??????????...

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juni 2007 af sheaf (Slettet)

#0, #3
Fejlen ligger i arealberegningen.

1mm² = (10^(-3)m)² = 10^(-6)m²



600 mm² = 6*10^(-4)m²

Svar #5
23. juni 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

tak for feedback (: Jeg kan godt se fejlen nu.

Skriv et svar til: tryk - fakir på søm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.