Matematik

Det Pyhtagoræiske Komma - hjælp !

24. juni 2007 af Carlita91 (Slettet)
Hej,

Jeg har virkelig brug for noget hjælp. Jeg står og skal til årsprøve i matematik (1. år, B-niveau), og jeg er virkelig lost.

Vi har fået opgivet noget om Det Pythagoræiske Komma - er der nogen, der kan forklare, hvad det er?

Jeg er virkelig dårlig til matematik og har for længst fortrudt, at jeg ikke valgte matematik på C-niveau. Desværre kunne jeg ikke få den samfundsfaglige studieretning uden matematik på B-niveau (3 år, da det er en del af studieretningen). Damn, hvor dum har man lov at være?!

Back to the topic - nogen der kan hjælpe?

- Cecilie.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2007 af blackduck (Slettet)

Det var dog et mærkeligt emne til en prøve i matematik. Hvad er det helt præcist i har fået opgivet omkring det pythagoræiske komma? Mig bekendt er matematikken i det på et ret lavt niveau, er det ikke nærmere musik?

Svar #2
24. juni 2007 af Carlita91 (Slettet)

Blackduck:

Jo. Det er fordi vi havde et emne omkring det i forbindelse med et matematik/musik forløb, men har simpelthen ikke forstået det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2007 af blackduck (Slettet)

Da jeg gik til prøve i matematik foregik det på den måde, at jeg fik opgivet 20 spørgsmål eller noget i den stil jeg kunne trække. Er der et helt spørgsmål, som kun handler om det pythagoræiske komma? Eller hører det ind under et andet hovedemne.

Jeg syntes personligt det er ekstremt underligt at det kan opgives til en matematikeksamen, da det overhovedet ikke giver mening uden et ganske betydeligt kendskab til musik...

Jeg kender ikke selv særlig meget til det, men du kan jo prøve at søge på nettet. Se fx. wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Pythagorean_comma

Skriv et svar til: Det Pyhtagoræiske Komma - hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.