Tysk

Jeg kan ikke forstå forskellen op DDR og BDR

25. juni 2007 af Chosimba (Slettet)
Der er sikkert andre forumindlæg om dette emne, men jeg har søgt lidt og kan ikke rigtig finde noget, så håber på at der er nogen der kan forklare mig hvad forskellen op DDR og BDR er? Samt hvem der var de rige og hvem der var de fattige.. :)

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Deutsche Demokratische Republik = Østtyskland før muren
Bundesrepublik Deutschland = Vesttyskland før muren

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2007 af MP7 (Slettet)

De rige = Vesttyskland.

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

...og BRD var ikke kun Vesttyskland under Tysklands opdeling, men udgør i dag hele Tyskland.

Brugbart svar (1)

Svar #4
25. juni 2007 af Alowan (Slettet)

I BDR og DDR havde man også forskelligt syn på muren

I DDR kaldte man den "Die Antifaschistische Schutzwand" og i BDR kaldte man muren "Die Mauer".

(hvis du skal bruge dette til opgave, kan det være interessant at komme ind på dette)

Brugbart svar (3)

Svar #5
25. juni 2007 af beauté#1+2 (Slettet)

Her er lidt noter om de to. Dog på tysk
Men der er lidt hvad de forskelligt står for.
Im östlichen Teil Deutschlands
• Die DDR, Die Deutsche Demokratische Republik = die sowjetische Besatzungszone
• Die Hauptstadt der DDR war von 1949 bis 1990 Ostberlin
• Der Generalsekretär der SED (egentlig leder af partiet SED, men i realiteten svarende til statsminister) war Walter Ulbricht von 1950 bis 1971.
• Parteien: Im Prinzip gab es mehrere Parteien in der DDR, aber die Partei mit der Macht war immer die SED, die Sozialistische Einheitspartei Deutschlands. Diese Partei bekam bei den "freien demokratischen Wahlen" oft bis zu 99% der Stimmen. Kann man glauben oder nicht.
• Ideologie: Die vorherrschende (fremherskende eller dominerende) Ideologie der DDR war der Sozialismus/der Kommunismus, der antikapitalistisch, antibürgerlich und in der DDR-Variante auch antifaschistisch ist.
• Religion: Keine offizielle Religion, denn der Sozialismus ist anti-religiös (K. Marx: Religion ist Opium für das Volk).

Im westlichen Teil Deutschlands
• Die BRD, Die Bundesrepublik Deutschlands = die britische, amerikanische und französische Besatzungszone.
• Die Hauptstadt war bis nach der Wiedervereinigung (genforeningen) die kleine Stadt Bonn. Heute ist die Hauptstadt von dem vereinten (forenede) Deutschland Berlin.
• Der erste Bundeskanzler der Bundesrepublik war Konrad Adenauer von 1949 bis 1963.
• Parteien: Mehrere Parteien, die demokratisch gewählt wurden, aber die größten Parteien waren die CDU/CSU (die Christlich-demokratische Union/die Christlich-Soziale Union) und die SPD (die Sozialdemokratische Partei Deutschlands).
• Ideologie: Demokratie, Kapitalismus.
• Religion: Christentum. Im Norden oft christlich-evangelisch (minder om vores protestantisme), im Süden meistens katholisch.


Svar #6
25. juni 2007 af Chosimba (Slettet)

Jeg takker mange gange for alle svarene :) - dejligt lige at få det sat 100 % på plads inden eksamen på onsdag!

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. december 2009 af sallepigen (Slettet)

jeg siger også tak :) så kan jeg få skrevet stil


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. december 2009 af Stygotius (Slettet)

A spørger:     "Er Østtyskland kommunistisk?" 

B  svarer:      "Ja, -det er  d-d-r"

Der må grines nu.

P.S.

Engelsktalende lande kaldte  Østtyskland  for  "GDR"  = "German Democratic Republic"


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg kan så tilføje, at hverken DDR eller Sovjetunionen (eller for den sags skyld Kina og Cuba) nogensinde har være kommunistisk, det var/er militærdiktaturer. Et sandt kommunistisk samfund er en samfund uden militær, og hvor alle hjælper alle. De findes kun i meget små pengeløse samfund (og dermed fri for den private ejendomsret) som for eksempel i Afrika (negerstammer) og Sydamerika (indianerstammer). Man kaldte det bare kommunisme i den gamle østblok for at sløre virkelighedens diktaturregimer. Det har vi set masser af eksempler på, for eksempel invationen i Ungarn og i Jugoslavien. Her kom man med pansrede køretøjer og ikke med mad og tæpper.


Skriv et svar til: Jeg kan ikke forstå forskellen op DDR og BDR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.