Matematik

djævlens tal

01. juli 2007 af DeciMat (Slettet)
Jeg er nok en af dem der gør alt så besværligt som muligt. -for mig selv-

(1-((1-(1/10000))^10000)=58,18
(1-((1-(1/10000))^x)=10

alle mulige og umulige forslag og hjælp tages imod med kyshånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juli 2007 af ysubhi (Slettet)

(1-((1-(1/10000))^x)=10
<=> (1-(1/10000))^x=-9
Heraf: L=Ø

Svar #2
01. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

Ikke helt med.
Ø står den for den tomme mængde?

Når jeg regner med ligningerne ovenfor for jeg
(1-((1-(1/10000))^10000)=0,632138954
og
(1-(1/10000))^10000)=0,367861049


husk at inderste parentese er (EN MINUS EN TITUSINDE DEL) hvilket er 0,9999

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juli 2007 af ysubhi (Slettet)

(1-((1-(1/10000))^10000)=0,632138954 er self. korrekt, men så tror jeg at jeg har misforstået dit spørgsmål. Hvad spørger du efter?

Svar #4
01. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

a) (1-(1/10000))^10000)=0,367861049
b) (1-((1-(1/10000))^10000)=0,632138954

vi ser at b=a+(a*58,18%)

nu vil vi have at b kun er 10%>a ved at ændre potensen som er=10000



Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juli 2007 af ysubhi (Slettet)

hvordan søren ser du at b=a+a*58,18%?
b=~0,6321

a=~0,3679
a*58,18%=~0,2140
a+a*58,18%=~0,5819

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juli 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Jeg er slet ikke med på hvad der foregår!

1) Du skriver først et udtryk, hvor der er flere venstre- end højreparenter, så det er meget forvirrende allerede der.

2) Dernæst skriver du en ligning indeholdende (en variabel?) x, men hvad så?

Vi får ingen oplysninger om, hvad det er du vil have hjælp til, så det er ret svært for os. ;-)

Svar #7
02. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

sorry, forvirringen om parenteserne skyldes den måde jeg taster ind på min lommeregner fra sidste årtusinde. :)

a) (1-(1-1/10000)^10000)=0,632138954
b) (1-(1/10000)^10000)=0,367861049

a=b+(b*71,8417744%)

nu skal a=b+(b*10%)ved at ændre potensen.

Svar #8
02. juli 2007 af DeciMat (Slettet)

#6 når jeg ser på variablen x hører jeg at den skriger, om at være den nye potens.

Skriv et svar til: djævlens tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.