Kemi
pH-begrebet (Hjælp)
02. juli 2007 af
Mageed007 (Slettet)
Hej alle sammen..
Der er en eksempel som jeg er en smule mærkeligt.
Den findes i Kemi 2000 C på side 127.
Den lyder således:
I en opløsning [H3O+]=1,0*10^-3M Beregn [OH-]
Løsning: Da produktet af de 2 ionkoncentrationer er 1,0*10^-14M^2, får vi:
[OH]=1,0*10^-14M^2/1,0*10^-3M = 1,0*10^-11M Resultatet.
Jeg har prøvet at taste 1,0*10^-14M^2 ind og dividere det med 1,0*10^-3M men jeg får slet ikke resultatet til 1,0*10^-11M. Er der nogle der ude der bare kan det der med Kemi, så håber jeg at I kan forklarer mig hvad jeg har gjort galt. =)
Hilsen Alush.
Der er en eksempel som jeg er en smule mærkeligt.
Den findes i Kemi 2000 C på side 127.
Den lyder således:
I en opløsning [H3O+]=1,0*10^-3M Beregn [OH-]
Løsning: Da produktet af de 2 ionkoncentrationer er 1,0*10^-14M^2, får vi:
[OH]=1,0*10^-14M^2/1,0*10^-3M = 1,0*10^-11M Resultatet.
Jeg har prøvet at taste 1,0*10^-14M^2 ind og dividere det med 1,0*10^-3M men jeg får slet ikke resultatet til 1,0*10^-11M. Er der nogle der ude der bare kan det der med Kemi, så håber jeg at I kan forklarer mig hvad jeg har gjort galt. =)
Hilsen Alush.
Svar #1
02. juli 2007 af Riemann
Din fremgangsmåde er helt korrekt og det som du ikke har forstået har intet med kemi at gøre..
Det eneste du har lavet forkert er en brøkregneregel. Der gælder, at
10^(-14) / 10^(-3) = 10^(-11)
(Husk reglen: 10^r / 10^s = 10^(r-s) )
Jeg tror, at du har glemt nogle parenteser, da du tastede ind på din lommeregner.
Det eneste du har lavet forkert er en brøkregneregel. Der gælder, at
10^(-14) / 10^(-3) = 10^(-11)
(Husk reglen: 10^r / 10^s = 10^(r-s) )
Jeg tror, at du har glemt nogle parenteser, da du tastede ind på din lommeregner.
Skriv et svar til: pH-begrebet (Hjælp)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
