Matematik

hvordan pokker løses det

10. juli 2007 af piddy (Slettet)
Jeg har en opgave der lyder:
En parabel med grenene opad skærer x-aksen i (2,0) og (5,0). Bestem en ligning for parablen, når arealet af det område i 4. kvadrant, der afgrænses af parablen og x-aksen, er 50.

Når man prøver at forstille sig det er arealet 50 det rum som parablen laver med x-aksen i 4. kvandrant op til koordinatsætne (2,0) og (5,0).
Når jeg har arealet A må det være noget med:
A= Stamfunktion F(øvre grænse)-F(nedre grænse)

Det er jo bare det jeg har arealet med ikke funktionen og hvordan pokker for jeg den.
er det 1.koordinaterne i koordinatsætne der er grænserne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juli 2007 af peter lind

Parablens ligning er givet ved y=ax^2+bx+c hvor a>0

De 2 punkter giver

a*4+2b+c=0
a*25+5b+c=0

En stamfunktion til funktionen er ax^3/3+½bx+cx
En 3. ligning får du så ved at integrerer mellem 2 og 5 hvilket skulle blive 50. Dette giver en 3. ligning til bestemmelse af a,b,c.

Du har nu 3 ligninger med 3 ubekendte, som du må løse.

Svar #2
11. juli 2007 af piddy (Slettet)

En 3. ligning får du så ved at integrerer mellem 2 og 5 hvilket skulle blive 50. - hvordan gør jeg lige det?

Svar #3
11. juli 2007 af piddy (Slettet)

og er stamfunktionen til y=ax^2+bx+c ikke
(1/3)ax^3+(1/2)bx^2+cx ?

Til at beregne de tre ligninger med 3 ubekendte kan jeg bruge det der matrix på lommeregneren hvis jeg kan huske hvordan man gør.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juli 2007 af iB (Slettet)

#2
A= Stamfunktion F(øvre grænse)-F(nedre grænse) ;-)

#3
Hvis du ikke har 100% over matricer, kan det måske være lige så let, at løse de 3 ligninger med 3 ubekendte, ved at isolere og sætte ind.

Skriv et svar til: hvordan pokker løses det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.