Matematik
Mit problem med matematik, forslag til løsning?
20. juli 2007 af
Zalam (Slettet)
Jeg har efterhånden fået gennegået 6/10 af mat B pensum her i sommerferien og det er faktisk gået ganske godt.
Jeg har fået lært / genopfrisket nogen af de ting jeg havde svært ved og fundet ud af det faktisk er lette nok, jeg har også lært en del af beviserne - nogen helt uden ad andre delvist.
Jeg forstår også at bruge formlerne osv.!
MEN nu er det så mit problem opstår, når det er problemopgaver! Nogen af dem kan jeg sagtens finde ud af imens andre kan jeg SLET ikke desværre, er der flere jeg ikke kan finde ud af end jeg kan.
Det er typisk opgaver, hvor jeg har en geometrisk tegning ,hvor jeg så har nogen oplysninger / mål. Så er det så jeg skal udregne nogen ting fx. arealet!
Typisk skal man så selv "konstruere" nogen små figuere fx trekanter i den tegning også lave udregninger på dem hvor du så kan få flere oplysninger og gå videre med.
Problemet er bare jeg har meget svært ved at se, hvordan jeg kan konstruere disse små figuerer?
Hvordan bliver jeg bedret il at se det?
Jeg har fået lært / genopfrisket nogen af de ting jeg havde svært ved og fundet ud af det faktisk er lette nok, jeg har også lært en del af beviserne - nogen helt uden ad andre delvist.
Jeg forstår også at bruge formlerne osv.!
MEN nu er det så mit problem opstår, når det er problemopgaver! Nogen af dem kan jeg sagtens finde ud af imens andre kan jeg SLET ikke desværre, er der flere jeg ikke kan finde ud af end jeg kan.
Det er typisk opgaver, hvor jeg har en geometrisk tegning ,hvor jeg så har nogen oplysninger / mål. Så er det så jeg skal udregne nogen ting fx. arealet!
Typisk skal man så selv "konstruere" nogen små figuere fx trekanter i den tegning også lave udregninger på dem hvor du så kan få flere oplysninger og gå videre med.
Problemet er bare jeg har meget svært ved at se, hvordan jeg kan konstruere disse små figuerer?
Hvordan bliver jeg bedret il at se det?
Svar #2
21. juli 2007 af Christina_Jensen (Slettet)
Du kunne evt. tegne streger mellem hver af hjørnerne, hvorudfra du kan beregne disse længder, som typisk kan bruges til beregning af andre sider på den geometriske tegning.
Det plejer jeg i hvert fald at gøre.
Det plejer jeg i hvert fald at gøre.
Svar #3
21. juli 2007 af mathon
...prøv fx denne her:
I en trekant ABC er vinkel C = 45°, h_a = 35 og m_a = 37. Fodpunkterne for højden h_a og medianen m_a kaldes henholdsvis H og M, og det oplyses, at vinkel AMC er spids.
Beregn de ukendte sider og vinkler i trekant ABC.
Svar #5
22. juli 2007 af Zalam (Slettet)
Nu tror jeg, at jeg har løst den, håber det er rigtigt;
Jeg bruger sinus-relationen til at finde siden b. som jeg så får til;
b = 49,497
Nu bruger jeg så den trekant, som siden b og medianen a danner sammen med nogen af siden a. Denne laver jeg pythagoras på for at finde halvdelen af siden a (medianen er jo lig en halv siden længde).
så får jeg;
a = 65,756
Nu bruger jeg så cosinusrelationen til af finde siden c og får;
c = 46,59
Nu mangler jeg blot af finde de sidste to vinkler, jeg finder den ene ved brug af cosninus relationen og får;
A = 83,31grader
B finder jeg ved vinkelsummen af en trekant = 180 og får;
48,69grader.
Jeg bruger sinus-relationen til at finde siden b. som jeg så får til;
b = 49,497
Nu bruger jeg så den trekant, som siden b og medianen a danner sammen med nogen af siden a. Denne laver jeg pythagoras på for at finde halvdelen af siden a (medianen er jo lig en halv siden længde).
så får jeg;
a = 65,756
Nu bruger jeg så cosinusrelationen til af finde siden c og får;
c = 46,59
Nu mangler jeg blot af finde de sidste to vinkler, jeg finder den ene ved brug af cosninus relationen og får;
A = 83,31grader
B finder jeg ved vinkelsummen af en trekant = 180 og får;
48,69grader.
Skriv et svar til: Mit problem med matematik, forslag til løsning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
