Matematik
Fordeling
24. juli 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Hvordan udleder man normalfordelingen og hvordan beviser man at pi er irrationalt?
Jeg har prøvet google!
Jeg har prøvet google!
Det første spørgsmål giver ikke mening, du må præcisere.
Til det andet spørgsmål findes et bevis her:
http://www.math.clemson.edu/~simms/neat/math/pi/piproof.html
Der findes dog mange andre beviser.
Til det andet spørgsmål findes et bevis her:
http://www.math.clemson.edu/~simms/neat/math/pi/piproof.html
Der findes dog mange andre beviser.
Svar #2
24. juli 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Theorem: pi is irrational
Proof: Suppose pi = p / q, where p and q are integers. Consider the
functions f_n(x) defined on [0, pi] by
f_n(x) = q^n x^n (pi - x)^n / n! = x^n (p - q x)^n / n!
Clearly f_n(0) = f_n(pi) = 0 for all n. Let f_n[m](x) denote the m-th
derivative of f_n(x).
-- Det har jeg forstået, men jeg forstår ikke det nedenstående. Hvad sker der? --
Note that
f_n[m](0) = - f_n[m](pi) = 0 for m <= n or for m > 2n; otherwise some integer
max f_n(x) = f_n(pi/2) = q^n (pi/2)^(2n) / n!
By repeatedly applying integration by parts, the definite integrals of
the functions f_n(x) sin x can be seen to have integer values. But
f_n(x) sin x are strictly positive, except for the two points 0 and
pi, and these functions are bounded above by 1 / pi for all
sufficiently large n. Thus for a large value of n, the definite
integral of f_n sin x is some value strictly between 0 and 1, a
contradiction.
Proof: Suppose pi = p / q, where p and q are integers. Consider the
functions f_n(x) defined on [0, pi] by
f_n(x) = q^n x^n (pi - x)^n / n! = x^n (p - q x)^n / n!
Clearly f_n(0) = f_n(pi) = 0 for all n. Let f_n[m](x) denote the m-th
derivative of f_n(x).
-- Det har jeg forstået, men jeg forstår ikke det nedenstående. Hvad sker der? --
Note that
f_n[m](0) = - f_n[m](pi) = 0 for m <= n or for m > 2n; otherwise some integer
max f_n(x) = f_n(pi/2) = q^n (pi/2)^(2n) / n!
By repeatedly applying integration by parts, the definite integrals of
the functions f_n(x) sin x can be seen to have integer values. But
f_n(x) sin x are strictly positive, except for the two points 0 and
pi, and these functions are bounded above by 1 / pi for all
sufficiently large n. Thus for a large value of n, the definite
integral of f_n sin x is some value strictly between 0 and 1, a
contradiction.
Svar #3
24. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Standardnormalfordelingen er givet ved en DEFINITION af standard normal sandsynligstætheden:
f(z) = (2*pi)^(-1/2)*e^(-z^2/2)
f(z) = (2*pi)^(-1/2)*e^(-z^2/2)
Svar #4
24. juli 2007 af Riemann
En af grundene til at normalfordelingen er så interessant er, at det er den sandsynlighedsfordeling (med en given spredning og en given middelværdi), der har højest entropi.
Entropien for en sandsynlighedsfordeling p(x) er givet ved
 \log p(x) dx$)
hvor log er den naturlige logaritme.
Den fordeling, der har højest entropi, er den fordeling, hvor det KUN er spredningen og middelværdien, der er indbygget i fordelingen.
Entropien for en sandsynlighedsfordeling p(x) er givet ved
hvor log er den naturlige logaritme.
Den fordeling, der har højest entropi, er den fordeling, hvor det KUN er spredningen og middelværdien, der er indbygget i fordelingen.
Skriv et svar til: Fordeling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
