Matematik

Tal

24. juli 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Hvordan lægger man f.eks. tal sammen fra 2-talsystemet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Sådan her:
Du starter med at lave et skema. Da der ikke er så meget plads kriver jeg tallet
ottere firere toere enere
1 0 1 1 = 1+2+8=11
1 1 1 1 = 8+4+2+1=15

Lagt sammen:
sekstnere ottere firere toere enere

sekstenere ottere firere toere enere
1 1 0 1 0 = 26

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Glæemte lige at uddybe: Du skal tænke på det binære talsystem som potenser af 2:
2^n, 2^(n-1), 2^(n-2),...2^0

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juli 2007 af sheaf (Slettet)

Tal udtrykt i andre talsystemer end titalssystemet adderes på sædvanlig vis uden først at omregne til titalssystemet. I stedet for at føre 10'ere in mente fører man blot p'ere in mente i et p-talssystem.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#3
Her står:
"Tal udtrykt i andre talsystemer end titalssystemet adderes på sædvanlig vis uden først at omregne til titalssystemet."
Det er præcist det, jeg har gjort.

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. juli 2007 af sheaf (Slettet)

#4
Det fremgår ikke tydeligt af dit indlæg hvad den generelle regel er.

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#5
Det synes jeg, det gør:
Tager vi dem bagfra, så får vi:
1+1=0 og 1 i mente o.s.v.
Resultatet står forneden. Resten er kun lavet for kontrollens skyld. Jeg er sikker på, at Julia kan finde ud af mit indlæg. Desuden har jeg uddybet det i #2 ved at præcisere, at der er tale om potenser af tallet 2.

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. juli 2007 af sheaf (Slettet)

#6
Henvisningen i #2 er irrelevant for additionen. Det er den samt dine angivelser i #1 af decimalrepræsentationen af de binære eksempeltal, jeg finder forvirrende.

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#7
OK så må jeg jo uddybe det:
Tager vi det binære tal 1011, så kan det skrives:
1*2^0+1*2^1+0*2^2+1*2^3, det er sådan det binære tal skal tydes. Håber det blev klarere nu.
Datalogien er i øvrigt bygget op omkring det binære talsystem, fordi tallene 0 og 1 fint kan repræsentere strøm/ikke strøm. Det var ret smart af ham, der fandt på det.
Og så er der ikke noget, der er irrelevant, der er andre end os, der læser det. Jo mere en ting bliver uddybet, desto bedre forstår spørgeren det, er min erfaring. Selv noget, der ikke direkte hører til spørgsmålet kan være nyttig oplysning.

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. juli 2007 af sheaf (Slettet)

#8
Jeg påpeger at #2 er irrelevant for additionen, hvilket er korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. juli 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#9
Enig, det er irrelevant for additionen, men hvis andre læser indlægget, så er oplysningen ikke irrelevant, og det var det, der var min tanke med oplysningen. Nu fik jeg så også skrevet lidt om EDB, men det skulle jeg måske heller ikke have´gjort?

Jo selvfølgelig skulle jeg det, det giver det hele et lidt bredere perspektiv.

Og jo! Jeg har godt lagt mærke til at du er flink til matematikken.

Skriv et svar til: Tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.