Matematik

Ligning

27. januar 2003 af Xabbu (Slettet)
Hejsa..
Jeg sidder lige fast i en opgave, hvor jeg skal løse en ligning, men det gir bare ikke det jeg vil have. Opgaven lyder fra start af, at man skal finde monotoniforhold, og beregne lokale ekstremumssteder for f.
f(x)=ln(2x+1)-4x
så har jeg fået at
f´(x)= 2/(2x+1) - 4
Det skal jo så sætte lig med nul, men hvordan løses den ?
Håber på et svar...

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2003 af Jean

0 = 2/(2x+1) - 4

Du skal bare bruge dine sædvanlige regler for at løse ligninger.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

ja, men hvordan får jeg brøken væk ? Det er den der driller mig.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2003 af Jean

Hvis du først trækker 4 over på den anden side og så ganger med (2x + 1) på begge sider .

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg forstår altså stadig ikke hvordan man får den til at blive til en "alm" ligning. Er der ikke en der vil detaljere det nærmere ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2003 af 404error (Slettet)

2/(2x+1)-4=0 <=>

2/(2x+1)=4.

... og så, som Jean skrev, ganger du med 2x+1 på begge sider af lighedstegnet; brøken på den ene side forsvinder og du har:

2=4(2x+1),

som let løses.

Svar #6
28. januar 2003 af Xabbu (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.. Havde glemt at gange 4 med 1, så derfor passede det ikke :D

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.