Matematik

Ligninger

19. august 2007 af RikkeKring (Slettet)
hej folkens!
jeg er virkelig en dør til matematik og har fået at vide at jeg skal lave disse her ligninger.
nogle der gider hjælpe mig igennem, eller henvise mig til en side, hvor man evt. kan skrive ligningen ind i?
de første lyder således:

-3(5a + ab) + (3b - 2) *5a = ?
(2a - b(b + 1) = ?
-4 (3 - 2a + 2(b - 3a) = ?
4(3(a - b) + 2(a + b)) = ?
-2b(a - 3b) + (b - a) b = ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2007 af mathon


det er IKKE ligninger men reduktioner:

metode:

1) gang ind i parenteserne

2) hæv parenteserne

3) reducer mest muligt

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2007 af mathon


-3(5a + ab) + (3b - 2) *5a

1) (-15a - 3ab) + (15ab - 10a)

2) -15a - 3ab + 15ab - 10a

3) -25a + 12ab = 12ab - 25a

Svar #3
19. august 2007 af RikkeKring (Slettet)

Tusind tak (;
nu begynder jeg sådan at forstå lidt.
har du mulighed for at guide mig lidt igennem de andre?
evt. at jeg kunne få din msn?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2007 af mathon


(2a - b(b + 1)) =

1) (2a - (b^2 + b))

(2a - b^2 - b)

2a - b^2 - b


...prøv selv...

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.