Matematik

udregning

19. august 2007 af Lisa02 (Slettet)
Hejsa.
Jeg har brug for lidt hjælp til at udregne dette stykke:

a = 2
b = -3
c = 4
d = -5

opg. 1) a-b(c+d)
dvs. 2 - -3(4 + -5)

Hvordan vil i starte med at regne på den?
Jeg ved hvad svaret er, men har lige brug for nogle grundlæggende principer evt. tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2007 af ibibib (Slettet)

a-b(c+d) = 2-(-3)(4+(-5)) = 2+3(4-5) = 2+3·(-1) = 2-3 = -1

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2007 af martinrv (Slettet)

Du skal altid følge regnearternes hierarki. Dvs., at du først opløfter og tager kvadratrødder (eller andre rødder). Dernæst multiplicerer og dividerer du (gange og dele). Til sidst adderer og subtraherer du (plus og minus).

/martinrv

Svar #3
19. august 2007 af Lisa02 (Slettet)

#1 Jeg forstår udemærket indtil man kommer til: 2+3(-1)
For 2+3 = 5 og hvor for du egentlig 2-3 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2007 af ibibib (Slettet)

3·(-1) = -3

Svar #5
19. august 2007 af Lisa02 (Slettet)

altså, så du siger i realiteten at: 2+3(-1)

Frøst siger man: 3*(-1) = -3
... og man har 2 i forvejen dvs: 2+(-3) = -1

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2007 af martinrv (Slettet)

Præcis!

Svar #7
19. august 2007 af Lisa02 (Slettet)

tak :)

Så har jeg også lige brug for hjælp til en anden opgave:

a = 2
b = -3
c = 4
d = -5

opg. 2) (a-b)·c+d
(2 - -3)· 4 + -5
(2 - (-3)) · 4 + (-5)
2+3 · 4-5
5 · -1
= -5

... Men i min bog står facit som 15

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2007 af peter lind

Det går galt fra den tredje sidste linie. Det rigtige er (2+3)*4 -5

Svar #9
19. august 2007 af Lisa02 (Slettet)

jamen det giver jo det samme:
(2+3)*4-5
5*-1

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. august 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

#7 Hej Lisa02

Facit til opg. 2 er 15, og det skyldes at * og / altid har første prioritet i forhold til + og -, altså lige med mindre at + og - står i parentes... Ingen regel uden undtagelser :-)

Dvs.

(a-b)*c+d
= (2 - -3)*4 + -5
= (5)*4 + -5
= 20 - 5
= 15

Rækkefølgen er den, at du først regner indholdet af parenteserne, derefter ganger du ind i parenteserne (i dette tilfælde ganger du med c), og først til sidst lægger du leddene (dem som er adskildt med +'er og -'er) sammen.

Håber du kan bruge det ;-)

Svar #11
19. august 2007 af Lisa02 (Slettet)

mange tak :)

Skriv et svar til: udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.