Kemi

ligevægte

19. august 2007 af jamila20 (Slettet)
hvordan beregner man molære koncentration af vand i vand dvs. antal mol vand pr. liter rent vand ???????????????? jeg håber atjeg få svar hurtigst muligt for skal bruge den til en opgave:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2007 af -Zeta- (Slettet)

Benyt

n = m/M

...og derefter

c = n/V

...hvor at V = 1L, og m = 1 kg

M (molarvægt) er for vand lig med 18.015 g/mol.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2007 af mathon


1 L vand har massen 1000g dvs indeholder 1000g/(18.015 g/mol) = ca. 55,5mol

molære koncentration af vand i vand = 55,5mol/(1L) = 55,5 M

Skriv et svar til: ligevægte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.