Kemi

Omregning af enhed

20. august 2007 af andersbm (Slettet)
Hej Jeg har noget med nulpunktskonventioen og standardtilstande lige nu.
Jeg har fået en opgave som lyder

Find standardentalpierne for H2O(g) og H2O(l) - værdierne er angivet i kJ/mol..
Disse er fundet og forskellen bliver -44,01kJ/mol
Så kommer det, som jeg ikke kan finde ud af.hvordan omregner jeg forskellen fra kJ/mol til kJ/kg?

Håber nogen kan hjælpe
Hilsen Anders

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Omregningen er ret forholdsregning.

Hvis nu kJ havde været kr. og et mol var et æble (mol er nemlig bare et bestemt antal molekyler), så havde du nække været i tvivl om, hvordan man beregnede prisen for et kg æbler, hvis du kendte vægten og prisen af et æble.

Det du skal her er det samme. Du kender energien for et mol, men hvor mange gram (eller kg) er et mol vand?. Når du har energi for det antal gram, der medgår til et kg, kan du omregne til et helt kg.

PS jeg håber historien om æblerne gør det lettere - hvis ikke så glem den.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2007 af mathon


1 mol H2O = (2*1+1*16)g = 18g

-44,01kJ/mol = -44,01kJ/(18g) = -44,01kJ/(0,018g) = -2445kJ/kg

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2007 af mathon


rettelse:
-44,01kJ/mol = -44,01kJ/(18g) = -44,01kJ/(0,018kg) = -2445kJ/kg

Skriv et svar til: Omregning af enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.