Fysik

Kinematik - Fysik B (Formel udledning)?

22. august 2007 af nice-guy (Slettet)
Jeg sidder med bevægelses ligningen ved konstant hastighed, som er s = v * t + s0
Er ikke helt sikker om hvordan den udledes, hvordan man kommer til den. Og den samme problem med bevægelse med konstant acceleration som er v = a * t + v0

Nogen der kan hjælpe med det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2007 af Riemann

har du lært differentialregning og integralregning???

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2007 af Riemann

(grunden til at jeg spørger er fordi at det er væsentligt lettere at forklare vha. integralregning. Men jeg skal nok forklare det på en anden måde hvis ikke du har lært dette...)

Svar #3
22. august 2007 af nice-guy (Slettet)

Jo, men det her er fysik, det skal jeg ikke overhovedet ikke bruge...

Svar #4
22. august 2007 af nice-guy (Slettet)

Forklare det heller på den anden måde, da jeg skal bruge den til eksamen og ikke det andet med matematikken.

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2007 af Riemann

For at udlede det første udtryk udnytter du, at hastigheden (som vi nu antager er konstant) er defineret som dy/dt.

Det nemmeste er at postulere formlen og så differentiere. Ved at differentiere begge sider af

s = v*t + s0

fås jo netop

ds/dt=v og dette var definitionen af v. Så dette passer.

Den anden ligning vises på samme måde. Postuler v=a*t+v0 og differentier begge sider:

v=a*t+v0 => dv/dt = a

og a er jo netop defineret som den tidsafledede af hastigheden så denne passer også.

_________

Begge sætninger følger af, at man ved at integere en konstant, p, får noget på formen

p*x+q

hvor det er x der integreres med hensyn til. q er en integrationskonstant

Svar #6
22. august 2007 af nice-guy (Slettet)

hmmm... okay sådan var det ikke dengang læreren gennemgik det på tavlen, hun sagde at:
Man bestemmer hastigheden v, ved at sige V= ds/dt = s-s0/t => s-s0 =v*t =>
s = v * t + s0.

Ved konstant acc. siger man a = dv/dt = v-v0/t => v-v0 = a*t =>
v =a*t + v0


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2007 af Riemann

#6
Hun gjorde til syneladende at hun lavede en graf af en ret linie og fandt dens hældning ud fra to punkter.

Dette er en lidt anderledes tilgang til det, og hvis du synes at det er lettere på den måde så kan du jo lige så godt gøre det sådan...

Svar #8
22. august 2007 af nice-guy (Slettet)

Tak for hjælpen så prøver jeg på den måde.

Skriv et svar til: Kinematik - Fysik B (Formel udledning)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.