Matematik
Medianen m(lille a) vinkelhalveringslinien v( lille a)
23. august 2007 af
affekaida (Slettet)
I en trekant ABC a= 7,8 , b=8,5 og c= 6,9
Beregn længden af medianen m(lille a) og længden af vinkelhalveringslinjen v(lille a)
efter et ha' været gennem samtlige bøger uden at kunne løse disse to små opgaver håber jeg der er nogle mennesker, der kunne belære mig lidt om fremgangsmetoden til den slags beregninger.
- mange tak
Beregn længden af medianen m(lille a) og længden af vinkelhalveringslinjen v(lille a)
efter et ha' været gennem samtlige bøger uden at kunne løse disse to små opgaver håber jeg der er nogle mennesker, der kunne belære mig lidt om fremgangsmetoden til den slags beregninger.
- mange tak
Svar #1
23. august 2007 af Esbenps
Du har samtlige længder i trekanten, hvilket automatisk giver dig vinklerne via cosinus-relationerne. Jeg vil anbefale dig at tegne det på et stykke papir.
Vinkelhalveringslinjen:
Tegn linjen. Du har nu to trekanter. I hver af trekanterne kender du én sidelængde samt en vinkel. Da det er en vinkelhalveringslinje, kender du også en tredje vinkel, da den jo bare er halvt så stor, som den oprindelige vinkel, som du har bestemt via cosinusrelationerne til at starte med.
Du har nu 3 oplysninger om din trekant, og du kan derfor gennem cosinus/sinus-relationerne bestemme alt andet.
Medianen:
Tegn den! Du har igen to trekanter. I hver af disse kender du én sidelængde samt en vinkel. Du kender derimod også en side til, da den jo er halvt så lang som siden i den oprindelige trekant; husk at en median går gennem midtpunktet af dens side.
Du har nu 3 oplysninger om din trekant, og du kan derfor gennem cosinus/sinus-relationerne bestemme alt andet.
Vinkelhalveringslinjen:
Tegn linjen. Du har nu to trekanter. I hver af trekanterne kender du én sidelængde samt en vinkel. Da det er en vinkelhalveringslinje, kender du også en tredje vinkel, da den jo bare er halvt så stor, som den oprindelige vinkel, som du har bestemt via cosinusrelationerne til at starte med.
Du har nu 3 oplysninger om din trekant, og du kan derfor gennem cosinus/sinus-relationerne bestemme alt andet.
Medianen:
Tegn den! Du har igen to trekanter. I hver af disse kender du én sidelængde samt en vinkel. Du kender derimod også en side til, da den jo er halvt så lang som siden i den oprindelige trekant; husk at en median går gennem midtpunktet af dens side.
Du har nu 3 oplysninger om din trekant, og du kan derfor gennem cosinus/sinus-relationerne bestemme alt andet.
Svar #2
23. august 2007 af affekaida (Slettet)
lyder små forvirrende, men nærlæser det lige igen et par gange :D
- tak for indsatsen
- tak for indsatsen
Skriv et svar til: Medianen m(lille a) vinkelhalveringslinien v( lille a)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
