Matematik
funktion
23. august 2007 af
protein30 (Slettet)
En funktion givet ved f(x)=x^2, Bestem i hvert af følgende tilfælde den gennemsnitlige tilværkst delta f / delta x ( udtrykt ved h) med udgangspunktet x0 og med x tilværkst delta x=h og reducer så meget som muligt:
a)x0=1
Vis hvordan i gør fordi jeg kan ikke finde ud af det men jeg ved bare at resultatet er 2+h
Tak
a)x0=1
Vis hvordan i gør fordi jeg kan ikke finde ud af det men jeg ved bare at resultatet er 2+h
Tak
Svar #1
23. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Du skriver:
f(x+h) = (x+h)^2, løses den med hensyn til h får du:
h = -x + y^(1/2) eller h = -x - y^(1/2), jeg har skrevet y i stedet for f(x+h), det kan du selv sætte ind.
Men er du sikker på, at opgaven lyder sådan, det ligner mere en opgave, hvor du skal finde grænseværdien af en differentialkvotient
f(x+h) = (x+h)^2, løses den med hensyn til h får du:
h = -x + y^(1/2) eller h = -x - y^(1/2), jeg har skrevet y i stedet for f(x+h), det kan du selv sætte ind.
Men er du sikker på, at opgaven lyder sådan, det ligner mere en opgave, hvor du skal finde grænseværdien af en differentialkvotient
Svar #2
23. august 2007 af Madsst (Slettet)
Det handler om at opstille differenskvotienten:
[ f(x+h)-f(x) ] / h = [ (x+h)^2 - x^2 ]/ h
og så regne på det.
Umiddelbart får du:
[ 2xh+h^2 ] / h =2x+h
[ f(x+h)-f(x) ] / h = [ (x+h)^2 - x^2 ]/ h
og så regne på det.
Umiddelbart får du:
[ 2xh+h^2 ] / h =2x+h
Svar #3
23. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
#2 ja det tænkte jeg nok, så Lim (2*x + h) = 2*x for h gående mod 0.
Skriv et svar til: funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
