Matematik

3.015 mat opgave

23. august 2007 af bllcrp88 (Slettet)
hej.. har siddet og prøvet at regne og regne denne opgave uden at komme frem til en løsning.. den driller mig .., håber du kan hjælpe mig med fremgangsmåden.

- Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte endheder) efter forskriften y=31,5*0,0887^t

a)bestem t udtrykt ved y

Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften : z=20,3+61,4*0,884^t

hvor t er tiden.

b)Besten en forskrif for nitrarindholdet som funktion af viaminindholdet

på forhånd tak..

Svar #1
23. august 2007 af bllcrp88 (Slettet)

er der virkelig ikke nogle der kan hjælpe .. ska nemlig aflevere det i morgen :S

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2007 af mathon


a)
y = 31,5*0,0887^t

0,0887^t = y/31,5

ln(0,0887^t) = ln(y/31,5)

t*ln(0,0887) = ln(y/31,5)

t = ln(y/31,5)/ln(0,0887)



b)
z = 20,3+61,4*0,884^t

t = ln(y/31,5)/ln(0,0887) substitueres i ovenstående udtryk

z(y) = 20,3+61,4*0,884^[ln(y/31,5)/ln(0,0887)]

Skriv et svar til: 3.015 mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.