Matematik
formler og ligninger
23. august 2007 af
chiqqa (Slettet)
hey alle sammen
sidder her og laver math opgaver, og kan ik rigtig komme videre med den sidste (c) håber i kan hjælpe mig.
1)
body mass index. BMI, er et mål for sammenhængen mellem en persons vægt og højde .
for voksne over 20 år falder BMI i 4 kategorier:
BMI vægt status
uder 18,5 undervægt
18,5 - 24,9 normal vægt
25,0 - 29,9 overvægt
30,0 og derover svær overvægt
EN persons BMI kan beregnes ved at dividere vægten med kvadratet på højden (m).
a) indføre passende variable og opstil en formel for BMI.
BMI = Vægten/(højden i meter)^2
b) en person med en vægt på 70 kg og en højde på 180 cm
BMI = 70 kg/(1,80)^2
c) en kvinde 165 cam høj
opstil en funktion, som beskriver BMI, som funktion af vægten for denne kvinde, og undersøg, hvilket vægtinterval kvindens vægt skal ligge indenfor, hvis hun ønsker at tilhøre kategorien "normalvægt".
håber i kan hjælpe mig med den sidste (c) :)
på forhånd TAKK..
sidder her og laver math opgaver, og kan ik rigtig komme videre med den sidste (c) håber i kan hjælpe mig.
1)
body mass index. BMI, er et mål for sammenhængen mellem en persons vægt og højde .
for voksne over 20 år falder BMI i 4 kategorier:
BMI vægt status
uder 18,5 undervægt
18,5 - 24,9 normal vægt
25,0 - 29,9 overvægt
30,0 og derover svær overvægt
EN persons BMI kan beregnes ved at dividere vægten med kvadratet på højden (m).
a) indføre passende variable og opstil en formel for BMI.
BMI = Vægten/(højden i meter)^2
b) en person med en vægt på 70 kg og en højde på 180 cm
BMI = 70 kg/(1,80)^2
c) en kvinde 165 cam høj
opstil en funktion, som beskriver BMI, som funktion af vægten for denne kvinde, og undersøg, hvilket vægtinterval kvindens vægt skal ligge indenfor, hvis hun ønsker at tilhøre kategorien "normalvægt".
håber i kan hjælpe mig med den sidste (c) :)
på forhånd TAKK..
Svar #1
23. august 2007 af Sherwood (Slettet)
Du kan vel bare opstille 2 ligninger.
18,5*1,65^2 = 50,36 kg.
24,9*1,65^2 = 67,8 kg.
Deraf kan man så konkludere, at vægten skal ligge inden for 50,4-67,8 for at personen har en normalvægtig BMI.
18,5*1,65^2 = 50,36 kg.
24,9*1,65^2 = 67,8 kg.
Deraf kan man så konkludere, at vægten skal ligge inden for 50,4-67,8 for at personen har en normalvægtig BMI.
Skriv et svar til: formler og ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
