Kemi
Redox i sur opløsning
24. august 2007 af
sedefimsinn (Slettet)
Jeg skal anfør de nødvendige oxidationstal og afstemme reaktionsligningen. ( i sur opløsning)
1) HCrO4(-) + CH3CH2OH -> <- Cr(3+) + CH3CHO
Opgaven driller mig lidt.
jeg får en reduktion som uligt tal og kan så ikke få H+ og H2O til at passe ind.
Hvad er oxidationstallene for de forskellige?
1) HCrO4(-) + CH3CH2OH -> <- Cr(3+) + CH3CHO
Opgaven driller mig lidt.
jeg får en reduktion som uligt tal og kan så ikke få H+ og H2O til at passe ind.
Hvad er oxidationstallene for de forskellige?
Svar #1
25. august 2007 af DanniBred (Slettet)
ox. tal:
venstre side:
Cr + 1 + 4*(-2)=-1
Cr=VI
C + 3 +(-2)=0
C=-I
højre side:
Cr=III
C + 1 + (-2)=0
C=+I
Der næst op- og nedgange:
Cr= -3
C= +2
Så sættes der koefficienter:
2HCrO4- + 3CH3CH2OH <=> 2Cr+++ + 3CH3CHO
nu skal der tælles ladninger på begge sider:
Vs: -2
Hs: +6
Dif: 8
Der sættes 8 H+'er på ligningens venstre side:
8H+ + 2HCrO4- + 3CH3CH2OH <=> 2Cr+++ + 3CH3CHO
Nu tælles der H'er og O'er:
Vs: H: 28 O: 11
Hs: H: 12 O: 3
Dif: H: 16 O: 8
Så tilsættes der 8H2O på Hs:
8H+ + 2HCrO4- + 3CH3CH2OH <=> 2Cr+++ + 3CH3CHO + 8H2O
Og den er hermed løst :D
venstre side:
Cr + 1 + 4*(-2)=-1
Cr=VI
C + 3 +(-2)=0
C=-I
højre side:
Cr=III
C + 1 + (-2)=0
C=+I
Der næst op- og nedgange:
Cr= -3
C= +2
Så sættes der koefficienter:
2HCrO4- + 3CH3CH2OH <=> 2Cr+++ + 3CH3CHO
nu skal der tælles ladninger på begge sider:
Vs: -2
Hs: +6
Dif: 8
Der sættes 8 H+'er på ligningens venstre side:
8H+ + 2HCrO4- + 3CH3CH2OH <=> 2Cr+++ + 3CH3CHO
Nu tælles der H'er og O'er:
Vs: H: 28 O: 11
Hs: H: 12 O: 3
Dif: H: 16 O: 8
Så tilsættes der 8H2O på Hs:
8H+ + 2HCrO4- + 3CH3CH2OH <=> 2Cr+++ + 3CH3CHO + 8H2O
Og den er hermed løst :D
Svar #2
25. august 2007 af sedefimsinn (Slettet)
Jaa :) tusind tak for svaret!
det var alletiders.. !
det var alletiders.. !
Skriv et svar til: Redox i sur opløsning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
