Matematik

Funktionens maksimum

26. august 2007 af zhandra (Slettet)
Hej.. jeg er stødt på denne opgave i min afleveringog og jeg ved ikk hvordan jeg ska bære mig ad:

En funktion f er bestemt ved

f(x)= 5x-e^x , -4<eller= x <eller=8


Hvordan løser jeg den ?

jeg har prøvet at finde f(x)' men så kommer der til at stå 5-e^x :S men det virker ikk :(

Håber i vil hjælpe - på forhånd tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal først løse ligningen f'(x)=0.

f'(x)=5-e^x
0 = 5-e^x
e^x = 5
x = ln5

Fortsæt selv.

Svar #2
26. august 2007 af zhandra (Slettet)

Mange tak (: men så blir x jo 1,6094 er det så maksimum eller ska jeg sætte dette tal ind i forskriften ? :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2007 af ibibib (Slettet)

Det skal du sætte ind i forskriften. Kigger du ikke på en tegning?

Svar #4
26. august 2007 af zhandra (Slettet)

Okay, så tror jeg jeg hr den :D nej hr ingen tegning :S men mange tak for hjælpen ! :)

Skriv et svar til: Funktionens maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.