Matematik

ligning - procent

26. august 2007 af Ka. (Slettet)
Nogen der ved hvordan man finder x når y vokser med 14%.
givet y = f(x) = 26*x^2,2? kan godt finde ud af det når jeg skal se hvor mange procent y vokser men ikke når det er x

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2007 af mathon


x = 1,14^(1/2,2)*yo

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2007 af ibibib (Slettet)

Du kan ikke finde x, men du kan beregne hvor mange procent x vokser med når y vokser med 14%.







Svar #3
26. august 2007 af Ka. (Slettet)

hmm er ikke helt med på dette... vil det sige at x vokser med 2,349 %

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2007 af mathon


rettelse:

x = 1,14^(1/2,2)*yo

rettes til

x = 1,14^(1/2,2)*xo


1,14^(1/2,2)= 1,06137,
hvoraf

x/xo = 1,06137

(x-xo)/x = (1,06137-1) = 0,06137 = 6,137%

Skriv et svar til: ligning - procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.