Kemi

Omregning fra masseprocent til mol

27. august 2007 af anbr03 (Slettet)
Hvordan omregner jeg masseprocenten i en liter HCl til antal mol?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Man bruger:

C = (V*d*x%)/M

Hvor:

C = koncentraion i molær

V = volumen i liter

x% er masseprocenten (dvs. en koncentreret saltsyre med 37% HCl, der skal det skrives som 0,37)

M = molekylmassen

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Hovsa, glemte lige at "d" er densiteten.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2007 af mathon


C = 10*d*p/M,

hvor
C er den molære koncentration [mol/L]
d er densiteten [g/mL]
p er masseprocenten
M er molarmassen [g/mol]


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2007 af mathon


i en 20% HCl
er

C = 10*(1,1g/L)*20/(36,5g/mol) = ca. 6mol/L = 6 M

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2007 af mathon


i en 20% HCl

rettes til

i en 20 masse-% HCl

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2007 af Larsendrengen (Slettet)

En rettelse til #1, det skal være milliliter og ikke liter.

Men ellers er mathons måde ligeså god.

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2007 af mathon


#3 - detaljer

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=65852

Skriv et svar til: Omregning fra masseprocent til mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.