Matematik

Vektor

27. august 2007 af bennyjørgense (Slettet)
Er der nogen let måde at undersøge om vektor a og vektor b er parellelle, når:

1) vektor a = (21 ; 33) og vektor b = (-35 ; -55)

2) vektor a = (180 ; 75) og vektor b = (254 ; 105)


Hvis der er nogen tvivl så er det opg. 528 i bogen MAT 3H

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2007 af mathon


...hvis deres determinant er lig med 0, er de parallelle...

Svar #2
27. august 2007 af bennyjørgense (Slettet)

hvordan finder jeg ud af om den er det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2007 af peter lind

Find først tværvektoren til en af vektorerne. Dette gøres ved at bytte om på x og y koordinaterne og derefter skifte fortegn på første koordinaten. Beregn derefter skalarproduktet mellem denne vektor og den anden vektor.
eks spørgsmål 1.
Tvævektoren til (21,33) er (-33,21). Beregn skalrproduktet
(-33,21)(-35,-55) = (-33)(-35)+21(-55). Er dette 0 er de to vektorer paralelle.

Svar #4
28. august 2007 af bennyjørgense (Slettet)

jeg har ikke fået vist denne måde endnu. er der en anden måde at finde ud af det?

Svar #5
29. august 2007 af bennyjørgense (Slettet)

fandt ud af det. tak for hjælpen

Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.