Matematik
Parabels og linjes skæringspunkt
28. august 2007 af
Mailund89 (Slettet)
Hej!
Opg:
En parabel har ligninger Y=x^2+1
En ret linje har ligningen Y=x+b
Bestem b så parablen og linjen har præcis et skæringspunkt.
Har vha. programmet Graph kommet frem til at b skal være 0,75 , men vil gerne høre om det ikke er muligt at komme frem til skriftligt?
MVH. Anders
Opg:
En parabel har ligninger Y=x^2+1
En ret linje har ligningen Y=x+b
Bestem b så parablen og linjen har præcis et skæringspunkt.
Har vha. programmet Graph kommet frem til at b skal være 0,75 , men vil gerne høre om det ikke er muligt at komme frem til skriftligt?
MVH. Anders
Svar #1
28. august 2007 af -Zeta- (Slettet)
x^2 + 1 = x + b
På formen som en andengradsligning:
x^2 - x + (1-b) = 0
Diskriminanten:
d = b^2 - 4ac
Hvis diskriminanten er 0 er der netop én løsning.
0 = (-1)^2 - 4*(1-b)
b = 0.75
På formen som en andengradsligning:
x^2 - x + (1-b) = 0
Diskriminanten:
d = b^2 - 4ac
Hvis diskriminanten er 0 er der netop én løsning.
0 = (-1)^2 - 4*(1-b)
b = 0.75
Skriv et svar til: Parabels og linjes skæringspunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
