Matematik

Vektor

29. august 2007 af Raggy (Slettet)
At det måtte komme til dette er, i min mening, skammeligt, men da det handler om en afleverings opgave er jeg nødsaget til at spørge.

Jeg kender 3 punkter i et koordinat system.

A(4,5) B(2,-1) og C(-4,3)

Jeg skal bestemme projektionen af vektor AB på vektor BC.

Dette er i sig selv ikke problemet, problemet er der i mod at jeg ikke kan huske hvordan jeg bestemmer hvad koordinaterne til vektorerne er.

Vil være noget så lykkelig, hvis nogen ville være så elskværdig at forklarer mig det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2007 af Riemann

Brug at



hvor O er origo

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2007 af Stefo (Slettet)

Hej!

Det ville som udgangspunkt være nemmest at tegne den inde i et ks. for at gøre det mere overskueligt.
Så finder du vinklerne af trekanten med den formel du har til rådighed, og derefter bruger "SohCahToa" trigonometriens formler for retvinklede trekanter, for at finde proektionen af disse på hhv. x og y aksen.


Mange venlige hilsner

Stefan Garovic

Svar #3
29. august 2007 af Raggy (Slettet)

Selvfølgelig!

Tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2007 af Stefo (Slettet)

Jeg har i denne forbindelse også et spørgsmål.

Har en trekant med tre kendte punkters koordinater og sidelængderne, og skal bestemme dens center, for at kunne omskrive en cirkel og videre finde dens radius..
Men jeg gad vide hvilken formel jeg skal bruge til at finde skæringspunktet ml. mindst to midtnormaler? en enkel formel eller også formlen for ortogonale linier?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2007 af Stefo (Slettet)

#3
Det var bare så lidt kammerat

Held og lykke med opgaven!

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2007 af peter lind

#4

Du kan bruge at afstanden til de tre punkter fra den omskrevne cirkels centrum er den samme altså

r^2 = (x-xA)^2+(y-yA)^2 = (x-xB)^2 +(y-yB)^2 =(x-xC)^2 +(y-yC)^2

En anden mulighed er at finde ligningerne for 2 af midtnormalerne og så løse det tilsvarende lineære ligningssystem.

Hvad der er nemmest er nok afhængig af de præcise koordinater.

Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.