Matematik
En funktion
30. august 2007 af
knnico (Slettet)
En funktion, f, er givet ved f(x) = 3x^2 - x + 3
a) Bestem koordinatsættet til toppunktet for f
b) Skitser grafen for f og angiv f's monotoniforhold
c) Løs ligningen f(x) = 39
jeg har mistet min bog, men er rimeligt lang ude uden den. er der nogen der vil hjælpe mig igang med opgaverne?
a) Bestem koordinatsættet til toppunktet for f
b) Skitser grafen for f og angiv f's monotoniforhold
c) Løs ligningen f(x) = 39
jeg har mistet min bog, men er rimeligt lang ude uden den. er der nogen der vil hjælpe mig igang med opgaverne?
Svar #2
30. august 2007 af piper (Slettet)
Brug evt. formlen på http://home3.inet.tele.dk/pmh/Tema/graf.htm til at bestemme toppunktet. Der er også et bevis med.
Skitsering af grafen giver sig selv. Se evt.
http://fagweb.rosborg-gym.dk:8109/TI-83/Funk_unders/Funktionssund.htm
hvis du er i tivl om, hvordan man angiver monotoniforhold
f(x) = 39 Svarer til at løses andengradsligningen 3x^2-x+3 = 39 eller
3x^2-x-36=0
Skitsering af grafen giver sig selv. Se evt.
http://fagweb.rosborg-gym.dk:8109/TI-83/Funk_unders/Funktionssund.htm
hvis du er i tivl om, hvordan man angiver monotoniforhold
f(x) = 39 Svarer til at løses andengradsligningen 3x^2-x+3 = 39 eller
3x^2-x-36=0
Svar #3
30. august 2007 af knnico (Slettet)
jeg forstår altså ikke forklaringerne givet i linkene særligt godt...
Svar #4
02. september 2007 af mathon
f(x) = a*x^2 + bx + c
f(x) = 3*x^2 + (-1)*x + 3
hvoraf
a = 3, b = -1 pg c = 3
a)
toppunkt(t1,t2),
med
t1 = -b/(2a) og t2 = c-a*t1^2
b)
da a>0 vender parabelens grene opad
f_minimum = t2>0 da d = b^2-4ac<0
eller
udtrykt lidt anderledes: "Parabelen ligger helt over x-aksen"
parabelen har symmetriaksen x = t1
c)
f(x) = 3x^2 - x + 3 = 39
eller
3x^2 - x - 36 = 0, almindelig 2.gradsligning, der har to løsninger)...
Skriv et svar til: En funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
